Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Koupaliště v Karlovarském kraji mají na začátku sezony dobrou vodu, hlásí hygiena

Na začátku letní sezony mají přírodní koupaliště v Karlovarském kraji dobrou kvalitu vody ke koupání. Hygienici při letošních prvních odběrech testovali vodu na Chebsku i na Sokolovsku, kde je voda bez problémů. Na Karlovarsku zjistili zhoršenou vodu ve Velkém Rybníce u Hroznětína, vyplývá z měření Krajské hygienické stanice Karlovy Vary. Kvalita vody se tam v průběhu sezony každoročně zhoršuje.

Hygienici kontrolují pravidelně přírodní koupací místa, která mají provozovatele, i některá oblíbená koupaliště bez provozovatele. Odběry v největší vodní nádrži v kraji v Jesenici u Rybářské bašty i u Václava ukázaly, že voda je tam nezávadná. Výborná voda je také ve vodní nádrži Skalka. Průhlednost vody je tam mezi 2,5 až 3,5 metru.

Na Karlovarsku má kvalitní vodu karlovarská Rolava. Prvním, nejlepším stupněm z pětibodové škály kvality vody tam hygienici označili vodu na brouzdališti. Velká plocha ke koupání dosud není napuštěná. Ve Velkém Rybníce hygienici ohodnotili vodu třetím stupněm. "Tento stupeň hodnocení značí zhoršenou jakost vody a mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci; u některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání se doporučuje osprchovat," uvedli hygienici na webu.

Na Sokolovsku je voda výborná ve vodní nádrži Tatrovice, Bílé vodě v Chodově, Bodenu v Habartově a koupališti Michal v Sokolově. "V žádné ze sledovaných vod nebylo zjištěno překročení limitů. Voda je hodnocena stupněm jedna, tedy je vhodná ke koupání," uvedli hygienici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Koupaliště Michal

Štítky Karlovarský, Kraj, Koupání, Hygiena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Karlovarském kraji mají na začátku sezony dobrou vodu, hlásí hygiena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.