Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Král Karel IV. přijede do Karlových Varů nejdříve koncem května

Krajské město odložilo slavnostní zahájení lázeňské sezony. Podobný krok zvažují i v dalších městech. Nikdo ale zatím nepředpokládá, že by se letošní sezona nezahájila. Mění se i termíny koncertů v kraji.

Zatím o jeden měsíc posunulo vedení Karlových Varů letošní slavnostní zahájení lázeňské sezony. Tradiční třídenní akce se měla v krajském města konat od 1. do 3. května. „Vzhledem k současné situaci rozhodla rada města o posunutí termínu zahájení lázeňské sezony na 29 až 31. května. Pevně věříme, že v tomto termínu již bude možné tuto akci uspořádat,“ sdělil mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Rozhodnutí karlovarských radních sledujíc v Mariánských Lázních. Tady zatím o posunu termínu nerozhodli. „V současné době čekáme na rozhodnutí vlády ČR příští týden o případném prodloužení restriktivních opatření. S vedení Karlových Varů i Františkových Lázní jsme ve spojení, a pokud k odkladu zahájení sezóny dojde, budeme postup koordinovat tak, abychom se termínově nepotkali,“ sdělil starosta Mariánských Lázní Martin Kalina.

Na rozhodnutí vlády a aktuální informace ohledně současné situace čeká i pořadatel největších kulturních akcí na Karlovarsku Vladimír Suchan. Ten v současné době intenzivně jedná s muzikanty o možnosti překládání termínů koncertů. „Je to hodně složitá situace. Již jsme přeložili termíny koncertů, které se měli konat v nejbližších dnech v Lidovém domě a nyní řeším i amfiteátr Loket,“ popisuje situaci promotér.

Prvním letním koncertem v Lokti má být vystoupení kapel J.A.R. a Monkey Business a to 16. května. „Tady stále vyčkáváme, co se stane. Náhradní termín zatím není a tak musíme čekat. S ostatními kapelami hledáme volné termíny jak v létě, tak i na podzim,“ doplňuje Vladimír Suchan s tím, že všechny aktuální změny najdou hudební fanoušci na stránkách i facebooku agentury Vlny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMKV

Štítky Karlovy Vary, kultura, Zahájení sezony, Mariánské Lázně, Loket, koncerty, Karel IV. Lucemburský, koncert, Česko, Martin Kalina, Monkey Business, Františkovy Lázně, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Král Karel IV. přijede do Karlových Varů nejdříve koncem května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.