Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Společnost založená Sokolovskou uhelnou dokončuje opravu bytů u kina Alfa, zájem je o ně velký

Nová skupina SUAS GROUP, kterou založila Sokolovská uhelná, dokončuje v Sokolově rekonstrukci bytových domů poblíž kina Alfa. Poslední nové byty v nich chce pronajmout v létě. Díky obnově domů se z dříve problémové oblasti stává vyhledávané místo k bydlení. O byty je mezi obyvateli Sokolovska velký zájem, informoval místopředseda představenstva SUAS Solution Stanislav Dohnal.

Bytové domy u kina Alfa původně vlastnilo město. Před více než 20 lety je ale prodalo soukromému vlastníkovi, který nechal většinu z nich zchátrat. Bydleli tam problémoví obyvatelé, oblast byla považovaná za sociálně vyloučenou. Sokolovská uhelná domy vykoupila v roce 2018.

Společnost tam nyní opravuje deset objektů, ve kterých je 78 bytů. Jsou v ulicích Hornická, Sokolovská, Heyrovského a Pod Háječkem. Rekonstrukce prvních domů začala v únoru roku 2021. "První etapa, to znamená první tři domy, které jsou v současné době obsazené, vyšly na 56 milionů korun. Pak probíhala etapa zateplování dalších domů, kde byla cena kolem 17 milionů korun. A v současné době se dokončuje rekonstrukce posledních třech domů, kde je cena 57 milionů korun," řekl Dohnal.

Záměrem je nabídnout atraktivní bydlení místním obyvatelům i lidem, kteří na Sokolovsko přijdou za prací. Podle vedení Sokolovské uhelné chybí ve městě kvalifikovaná pracovní síla, mnozí pracovníci odcházejí do důchodu a je čím dál tím těžší najít nové zaměstnance. Pár bytů je v plánu využít i jako služební. Poslední byty chce společnost nabídnout v létě, již nyní eviduje velký zájem. Výhodou je nájemné za příznivé ceny i dobrá dostupnost do centra.

Podle vedení firmy první domy již výrazně zpříjemnily prostředí. Záměr vítá také vedení města. Podle sokolovského starosty Petra Kubise (ANO) se situace v lokalitě zklidnila, proměnu vnímají pozitivně sousední obyvatelé. Město tam v minulosti řešilo několik stížností, sepsána byla také petice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SUAS

Štítky ČR, stavby, byty, Sokolovská uhelná, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost založená Sokolovskou uhelnou dokončuje opravu bytů u kina Alfa, zájem je o ně velký  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.