Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Památky UNESCO bude Karlovarský kraj představovat školám i divadlem

S památkami UNESCO v Karlovarském kraji se budou moci seznámit žáci základních škol i formou hraných prohlídek. Karlovarský kraj se na tom dohodl s divadelní skupinou Jindřicha Skopce ze Západočeského divadla Cheb. Prostřednictvím mládeže chce kraj dostat do povědomí veřejnosti informace o výjimečnosti památek, lázeňských i hornických, v kraji. Hrané prohlídky by měly začít v květnu, řekl krajský radní Vojtěch Franta (Piráti).

„V oblasti UNESCO jsme dospěli k tomu, že nejlepší bude pracovat s mladou generací, se žáky základních nebo středních škol. Plánujeme na květen, červen a pak září výjezdní prohlídky západočeských lázní v našich třech lázeňských městech, a to tak, kdy Jindřich Skopec a jeho pět kolegů by měli žáky provázet a formou živých obrazů jim připomínat nejvýznamnější momenty historie lázeňských měst," uvedl Franta.

Hrané prohlídky jsou oblíbené například v Karlových Varech, kde je pořádá herecká skupina Viktora Braureitera. Jsou ale zaměřené primárně na turisty a návštěvníky města. Podle Franty ale ani řada místních obyvatel o výjimečnosti památek v regionu příliš neví. Proto budou primárním cílem zejména mladí, tedy žáci a studenti.

Karlovarský kraj komentované a hrané prohlídky podpoří 300 tisíc korun. Za to by se mělo během tří měsíců odehrát 36 prohlídek ve třech lázeňských městech. Podle Franty je ale možné, že by se podobný formát mohl rozšířit i do budoucna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, památky, školy, divadlo, UNESCO, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Památky UNESCO bude Karlovarský kraj představovat školám i divadlem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.