Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovy Vary zahájí novou lázeňskou sezónou jarmarkem, koncerty i průvodem Karla IV. s družinou

O prvním květnovém víkendu vstoupí Karlovy Vary do nové lázeňské sezóny. Divadlo, kolonády i ulice města obsadí herci, muzikanti a trhovci. Na programu nebude chybět tradiční žehnání pramenům, průvod zakladatele města Karla IV. a jeho početné družiny, řemeslný jarmark s dílničkami pro děti nebo koncerty populárních interpretů jako je Janek Ledecký či skupiny No Name a Verona.

„Program Zahájení lázeňské sezóny je koncipován tak, aby oslovil i obyvatele města a jeho nejbližšího okolí a českou klientelu obecně. O tu zahraniční usilujeme kampaněmi Infocentra města a také aktivitami v rámci našeho členství ve skupině Slavných lázeňských měst Evropy zapsané na Seznamu UNESCO,“ uvedla primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Slavnostního žehnání pramenům se letos ujme papežský nuncius arcibiskup Jude Thaddeus Okolo. Velkolepý a oblíbený průvod družiny zakladatele města Karla IV. ztvární soubor Rytíři Koruny České. Ve Smetanových sadech se mohou zájemci těšit na řemeslný jarmark s dětskými dílnami a historickým kolotočem.

„Na podiu v parku vystoupí mimo jiných Janek Ledecký, skupiny No Name a Verona. Otevřená bude Zámecká věž, kde pokračuje interaktivní výstava UNESCO, na Mlýnské kolonádě odehraje koncert Karlovarský symfonický orchestr, v ulicích města budou k vidění historické kostýmy, které vynese oblíbený Spolek panstva na tvrzi Žíželeves,“ prozrazuje mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Do programu městských slavností se zapojují i další organizátoři. Tradičně je to společnost Thun 1794 se svými Jarními porcelánovými slavnostmi v Grandhotelu Ambassador Národní dům a na přilehlém prostranství. Hotel Thermal uspořádá první ročník první ročník festivalu Beer&Grill Fest. Podrobný program k zahájení Lázeňské sezony 2023 najdete na webových stránkách karlovarského magistrátu.

Tradičním předprogramem Zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech bude i letos Pálení čarodějnic na Sokolském vrchu 30. dubna od 17 hodin. V programu jsou soutěže a divadlo pro děti, hudební vystoupení. Hranice pro čarodějnice vzplane ve 20 hodin a 23 minut. Na místě budou připravena také malá ohniště, na kterých si příchozí mohou opéct přinesené buřty. Zajištěn je rovněž prodej občerstvení.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky Zahájení lázeňské sezony, kulturní program, tip na víkend, jarmark, průvod, koncerty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zahájí novou lázeňskou sezónou jarmarkem, koncerty i průvodem Karla IV. s družinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.