Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 14. dubna 2023, 13:30
V České republice by bylo težké najít známější hotel na karlovarský Grandhotel Pupp. Legendární místo, slavní hosté během filmového festivalu, ale také populární Becher`s Bar. Tam přichází hoteloví hosté ale i široká veřejnost, aby zažili unikátní atmosféru koktejlového baru, který patří mezi nejvyhlášenější v zemi. Součástí barmanského teamu je také Patrik Škamla. Ten se přidal mezi dvacítku vybraných barmanů napříč republikou a zapojil se do soutěže Manifest Contest. Díky ní se může podívat do prestižních barů v německém Berlíně a také připravil svůj vlastní signature koktejl ze superprémiového Jägermeister Manifestu. Stavte se za ním na drink do Puppu. Zde přinášíme krátký rozhovor.
Jak hodnotíš karlovarskou barovou kulturu? Liší se v něčem od zbytku ČR?
Naše klientela je převážně zahraniční. K nám konkrétně chodí primárně hoteloví hosté, kteří do Varů přijíždějí z různých koutů světa. Z místních Becher’s Bar navštěvuje jen malá část, což je podle mého velká škoda. Možná se to ale časem změní. Uvidíme.
Na co bys hosty k vám do baru pozval? Čím je vaše nabídka unikátní?
Karlovy Vary jako takové jsou krásné město. Můžete se tu napít z termálního pramene nebo si dát třeba oplatku. Grandhotel Pupp má velmi bohatou historii, která sahá až na počátek 18. století. Jde o nádhernou budovu a skvělý hotel, který mohu k návštěvě jen doporučit. Stejně tak náš bar, v němž hostům prostřednictvím signature koktejlů představujeme živly, tedy zemi, oheň, vodu a vzduch. Na našem menu ale samozřejmě nechybí ani legendární Vesper 007…
Které tři vlastnosti nebo dovednosti podle tebe dělají dobrého barmana?
Znalosti, pohostinnost a láska k práci.
Co cenného ses za barem naučil a těžíš z toho dodnes?
Určitě umění komunikace, to mi vždycky hodně pomáhalo a pomáhá. Našlo by se toho ale víc, přijďte k nám do baru a uvidíte.
Jaké netradiční zdroje inspirace používáš?
Hodně mě inspirují hudba, filmy, moje nálada a samozřejmě okolí.
Co nejzábavnějšího jsi za barem zažil?
Pokaždé, když byl v piešťanském café baru Heaven, kde jsem dřív pracoval, na hostování Lacko Fajin, byla to pořádná jízda a zábava. Spousta zážitků a málo vzpomínek…
A co bys označil za svůj nejintenzivnější barový zážitek?
Asi okamžik, když jsem se konečně se svým strýcem Martinem Ďurákem, který je majitelem Heaven, poprvé postavil za bar. Bylo plno, my začali naráz šejkrovat a všichni tleskali. Takové zážitky jsou nejkrásnější…
Bez čeho se za barem rozhodně neobejdeš?
Bez barové lžíce.
A co ti tam naopak připadá úplně zbytečné?
Ochucená vodka.
Která z pěti základních chutí je ti nejbližší?
Nejraději mám chuťový balanc, ale kdybych si musel vybrat, tak kyselá.
Co tě napadne, když se řekne Manifest?
Být jiný.
A jak bys stručně formuloval svůj barmanský manifest?
Nestát na jednom místě a vždy, když to jde, vystoupit ze své komfortní zóny.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.