Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Cheb by chtěl, aby fungovala pošta tam, kde se dá parkovat

Vedení Chebu by dalo přednost tomu, kdyby ve městě zůstaly ty pobočky pošty, které obslouží co nejvíce lidí a jsou dostupné pro pěší i automobily. Jde zejména o pobočku v obchodním centru Dragoun, kde se dá bez problémů zaparkovat a funguje jako jediná i v neděli odpoledne. Místním by chyběla, řekl starosta Chebu Jan Vrba (ANO). Pobočka v Dragounu je na seznamu tři poboček, které se rozhodla Česká pošta v Chebu zrušit. Se samosprávou ale bude ještě jednat, slíbila.

„Na jednání s Českou poštou půjdeme s tím, že pro nás to navrhované řešení není koncepční. Musíme si uvědomit, že poštovní služby musí být dostupné. A tak, jak by zůstaly ty pobočky, tak jedna je těžko autem dostupná a druhá vůbec. Druhý problém je i v rozsahu služeb, tedy, kolik tam bude přepážek a jaká bude provozní doba," uvedl starosta Chebu Jan Vrba (ANO).

Podle něj nejlépe hodnocená pošta v Chebu je ta v obchodním centru Dragoun. Naproti tomu pobočky, které by měly zůstat, tedy u nádraží a ve Šlikově ulici, jsou lidmi hodnocené špatně. Z pěti poboček mají zůstat v provozu dvě. Vedení České pošty ale uvádí, že v případě, že obec dá přednost fungování jiné pobočky, bude o tom jednat.

Že by město převzalo na sebe některé služby, které poskytuje nyní Česká pošta, vedení Chebu nezvažuje. Podle starosty Vrby by to byla další zátěž pro administrativu městského úřadu. Pokud by ale Česká pošta chtěla rušení poboček vykompenzovat například vznikem poboček Pošta-Partner, město by jí bylo ochotné pomoci hledat vhodného partnera, který by poštovní služby mohl poskytovat.

Když se radnici nepodaří Českou poštu přesvědčit, aby snížila počet poboček, které chce od července zavřít, pokusí se město aspoň jednat o oddálení platnosti takového záměru. Zbyl by tak podle vedení města více času na hledání optimálního řešení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky pošta, správa, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb by chtěl, aby fungovala pošta tam, kde se dá parkovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.