Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Otevření Thermalu po rekonstrukci se odkládá, hosté nepřijedou

Karlovarský hotel Thermal má za sebou první část rekonstrukce. První tři patra modernizovaných pokojů chtěl otevřít v pondělí. Kvůli vyhlášenému stavu nouze a omezení cestování ale hosté nepřijedou. Otevření se tak podle ředitele zřejmě o měsíc odloží.

"Z těch prvních 60 opravených pokojů jsme měli ještě před týdnem obsazených 85 až 95 procent. Ale kvůli opatřením proti šíření koronaviru se k nám klienti nedostanou," řekl Vladimír Novák.

Rezervace měli Němci, hosté ze Saudské Arábie, Kuvajtu, Libanonu, nebo Rusové z Německa. Většina z nich by ale do Karlových Varů přijela přes Německo, a to už nebude možné.

Podle Nováka má hotel Thermal, který patřá státu a spravuje ho ministerstvo financí, věrné hosty, a tak asi polovina hostů své rezervace přesunula na pozdější termín.

Pro zaměstnance, kteří před dvěma týdny přišli po dvouměsíční přestávce do práce to bude zřejmě znamenat, že opět na dva týdny budou doma, jen za částečnou mzdu. Podle Nováka by se hotel, pokud to umožní situace kolem koronaviru, se mohl pro hosty otevřít v polovině dubna.

Rekonstrukce hotelu přitom postupuje podle plánu. Ačkoli opravené pokoje jsou na první pohled téměř stejné, jako byly před začátkem stavby, to podstatné je ve zdech, nové rozvody vody a elektřiny, klimatizace, protipožární opatření další prvky. Energetický systém hotelu se zcela předělal. Moderní technologie a tepelná čerpadla umožní výrazně snížit náklady na energie, a to asi o 50 procent. Podle Nováka to bude znamenat, že za energie zaplatí hotel místo 30 milionů korun ročně jen 15 milionů.

Podle plánu se mají práce v Thermalu postupně týkat dalších a dalších pater hotelu ta, aby byl celý hotel připraven do zahájení letošního filmového festivalu v červenci.

Podobnou situaci jako v Thermalu řeší i další karlovarské hotely.

Autoři | Foto

Štítky ČR, hotely, Thermal - F, FOTO, Hotel Thermal, hotel, Vladimír Novák, Německo, Saúdská Arábie, Libanon, Kuvajt, Karlovy Vary, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevření Thermalu po rekonstrukci se odkládá, hosté nepřijedou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.