Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pravidla pro kočárovou dopravu v Karlových Varech se zpřísní

Pravidla pro kočárovou dopravu v centru Karlových Varů se zpřísní. Město po třech letech znovu vypíše soutěž na pronájem osmi stání pro kočáry. Jejich budoucí nájemce ale bude muset uklízet častěji než doposud. Mírně se zvýší i roční cena pronájmu kočárových stání.

„Opětovně vyhlašujeme výběrové řízení na provozovatele koňské kočárové dopravy. Je to opět na tři roky. Základní podmínkou je cena, a to je minimálně 432.000 za osm stání na dvou místech, na Divadelním náměstí a u pošty. Stejné zůstávají podmínky jako jsou bezpečné kočáry, správné koně nebo praxe v provozování kočárové dopravy. Ale zpřísnili jsme podmínky úklidu," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Tomáš Trtek (ANO).

Zatímco dosud museli provozovatelé kočárové dopravy svá stání uklízet minimálně jednou týdně, nově to budou muset dělat alespoň třikrát týdně. Snížila se také teplota, při které jsou povinni stání oplachovat vodou, aby se do okolí nešířil zápach. Do Západní ulice také nebudou moct kočáry vjet až do 8:30, dosud to bylo do 8:00. Podle Trtka je potřeba v ranní špičce nebrzdit dopravu na jednom z hlavních tahů městem.

Kočárová doprava se stala součástí běžného života v lázeňském centru. Využívají ji pro prohlídkové jízdy v naprosté většině turisté. Ceny za projížďku jsou zhruba 1000 až 2000 korun. Dokud budou provozovatelé dodržovat zadané podmínky, vedení města kočárovou dopravu vymístit nehodlá. Lepší komunikaci a dodržování parametrů napomáhá i to, že město kočárová stání pronajímá jednomu provozovateli, nikoli každé stání někomu jinému.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kočárová doprava

Štítky ČR, správa, turistika, doprava, koně, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pravidla pro kočárovou dopravu v Karlových Varech se zpřísní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.