Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Tento týden skončí hlasování o Alej roku 2022. Karlovarský kraj má dvě nominace

12. ročník ankety Alej roku bude rozhodnutý už tuto středu. 11. ledna skončí hlasování a zjistíme, jaká z dvaadevadesáti přihlášených alejí získá nejvíce hlasů. Karlovarský kraj má dva adepty. V posledním ročníku si nejlépe vedlo stromořadí v Jílovicích.

První nominovanou v Karlovarském kraji je ovocná alej u Verušiček. Druhou pak alej vedoucí od hráze Bílé vody do Chodova. „Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Vzrostlé stromy nám totiž pomáhají zmírňovat následky veder a přívalových srážek,“ vysvětluje v tiskové zprávě koordinátorka ankety Klára Ondrigová.    

Minulý ročník se na prvním místě umístila Klokotská alej z jižních Čech. Ta lemuje cestu, která byla založená koncem 17. století. Samotná alej byla vysázená v roce 1836. Z Královéhradeckého kraje se nejlépe umístila alej ke 100. výročí Československa v Jílovicích. V celorepublikovém žebříčku se umístila na 29. místě z 93 přihlášených.   

Celostátním vítězem se v minulém roce stala klokotská alej v Táboře. „V květnu jsme na počest naší krásné aleje pořádali slavnost a umístili ceduli na čestné místo. Vítězství znamenalo i objevení tak krásného a magického místa pro ty, kteří třeba ani nevěděli, kde se Klokoty, příměstská část Tábora a dříve samostatná obec, nachází,“ uvedla v tiskové zprávě Jana Hrálová, která loňského vítěze do soutěže nominovala.  

Autor letošní vítězné aleje získá hlavní cenu, kterou je let balonem. Každý vítěz v jednotlivých krajích obdrží dárkové balíčky. Autoři tří nejlepších fotografií získají digitální fotoaparát. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alej roku

Štítky Alej roku, příroda, anketa, hlasování, karlovarský, kraj, ČR, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden skončí hlasování o Alej roku 2022. Karlovarský kraj má dvě nominace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.