Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí znovu pronajmout Zámecké lázně

Karlovy Vary jednají o novém nájemci Zámeckých lázní. Dosavadní nájemce pro ně už neměl využití, a tak chce město najít nového provozovatele lázeňského provozu, který je tři roky zavřený. Jeden zájemce se městu ohlásil. Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) by se tak provoz mohl obnovit na jaře.

Za pronájem Zámeckých lázní dostávalo město dosud milion ročně. Podobnou částku by chtělo požadovat dál. Podle primátorky je město jako vlastník ochotné podílet se na případných opravách dlouho zavřených lázní. „Ukončila se současná smlouva o pronájmu Zámeckých lázní. Máme ale nového zájemce, který by si Zámecké lázně chtěl pronajmout. Nyní připravujeme podmínky pronájmu a hlavně převzetí Zámeckých lázní zpět, protože po té době tří let, kdy byly uzavřeny, musíme projít celý objekt, jestli všechno funguje. Pak bude vypsaný záměr a pokud vše dopadne dobře, počítáme, že bychom asi od 1. dubna 2023 Zámecké lázně mohli znovu otevřít," uvedla Pfeffer Ferklová.

Zámecké lázně měl v pronájmu hotel Carlsbad Plaza. V exkluzivních prostorách je klasické balneologické centrum. S pandemií koronaviru a válkou na Ukrajině se ale změnila skladba návštěvníků karlovarských lázní a výrazně ubylo dlouhodobých léčebných pobytů. Nahrazují je spíš krátkodobé wellness pobyty.

Podle primátorky chtěl hotel Plaza Zámecké lázně upravit, aby více odpovídaly aktuálním požadavkům hotelových hostů, nezískal ale souhlas architekta Alexandra Mikoláše, který vlastní autorská práva na poslední přestavbu z let 2000 a 2001. To se nepodařilo ani městu, a tak nelze do stavby ani jejích interiérů zasáhnout. Zájem o lázeňský provoz má hotel Romance, který vlastní balneoprovoz nemá a do Zámeckých lázní už dříve své hosty směroval.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zámecké lázně

Štítky Karlovy Vary, Lázně, Pronájem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí znovu pronajmout Zámecké lázně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.