Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Ostrově začala stavba zbrojnice pro dobrovolné hasiče za 70 milionů korun

V Ostrově na Karlovarsku začala stavba zbrojnice pro dobrovolné hasiče za 70 milionů korun. Bude v Jáchymovské ulici, kde je rovněž výjezdové stanoviště záchranářů a od letošního září zde stavbaři staví i stanici pro profesionální hasiče. Stavba bude pokračovat i v příštím roce, půjde o největší plánovanou investici, řekl ostrovský starosta David Hanakovič (ANO).

Výstavbu zázemí hasičské jednotky připravovalo vedení města roky. Stavba měla začít už loni na podzim. Původní náklady činily 53 milionů korun. Vítěz výběrového řízení ale nakonec odmítl podepsat smlouvu kvůli růstu cen stavebních prací i materiálu. Město proto první výběrové řízení zrušilo.

Radnice vyhlásila letos novou soutěž. Vybrala z pěti zájemců firmu, která zbrojnici postaví za 72,5 milionu korun. Na letošní část stavby město vyčlenilo pět milionů korun. Největší část prací by se měla dělat v roce 2023 a hotová by zbrojnice měla být na jaře roku 2024.

Stavbaři vybudují nový objekt zázemí dobrovolných hasičů, včetně garáží, věže pro sušení hadic, komunikace a parkoviště, řekl starosta. Stanice by měla mít i fotovoltaické panely pro úsporu energie.

Původní hasičská stanice v Karlovarské ulici byla postavena při tehdejší "Akci Z", tedy bezplatné brigádě obyvatel, a už technicky nevyhovuje. Dobrovolní hasiči, kteří vyjíždějí zhruba k 250 událostem ročně, v ní sídlí od roku 1990. Navíc stojí v zatáčce rušné silnice, což také není bezpečné. Do budoucna by se nevyhovující budova měla zbourat. Město počítá s rozvojem lokality, například i s bytovou výstavbou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky správa, stavby, hasiči, ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově začala stavba zbrojnice pro dobrovolné hasiče za 70 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.