Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lanovka na rozhlednu Diana slaví. Funguje už sto deset let

Po nedávných oslavách sto patnácti let provozu lanovky na Imperiál se karlovarský dopravní podnik připravuje na další oslavu. Začátkem srpna oslaví významné jubileum lanovka na karlovarskou rozhlednu Diana. Ta funguje už 110 let.

„Tato lanová dráha je zhruba o pět let mladší než zmiňovaná lanovka z karlovarského Divadelního náměstí k hotelu Imperiál. Obě lanovky ale neodmyslitelně patří ke Karlovým Varům a tu vedoucí na Dianu každoročně využívají tisíce cestujících z řad lázeňských hostů, turistů i obyvatel Karlových Varů. Zkrátka všichni ti, kdo míří na nejznámější a nejnavštěvovanější karlovarskou rozhlednu,“ říká předseda představenstva dopravního podniku Jiří Vaněček. Lanovka na Dianu prošla na začátku letošního roku částečnou rekonstrukcí, která bude pokračovat i v následujících letech.

Oslavy výročí jsou naplánovány na nadcházející sobotu. Připraven je i mimo jiné doprovodný program, jako například kvíz pro děti, kdy za každé vyplnění mají děti do 15 let zdarma vstup do Motýlího domu a mnoho dalšího. Každý cestující obdrží ke své jízdence druhou jízdenku, která je pamětní, a zároveň slouží jako bezplatná jízdenka na lanovku Imperial.

„Od deseti do patnácti hodin bude otevřena strojovna lanovky a návštěvníci se mohou těšit na komentovanou exkurzi, během které zjistí, jak celé zařízení funguje a co vše se musí udělat, než se vagony dostanou ze spodní stanice do té horní a naopak,“ zve na oslavy výročí lanové dráhy Diana místopředseda představenstva a ředitel dopravního podniku Lukáš Siřínek s tím, že vedle zmíněné exkurze a možnosti navštívit strojovnu lanovky, bude připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Ohodnoť článek

Foto DPKV

Štítky Karlovy Vary, lanovka, Diana, výročí, oslava, lanová dráha, rozhledna, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovka na rozhlednu Diana slaví. Funguje už sto deset let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.