Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letní teploty se udrží i o víkendu, pršet nebude, obloha zůstane jasná

V Česku se letní teploty udrží i o víkendu, maxima budou šplhat k 25 stupňům Celsia, déšť meteorologové neočekávají, obloha zůstane jasná. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Takzvaní ledoví muži Servác a Bonifác, kteří připadají na pátek a sobotu, letos ranní mrazíky nepřinesou. Nejnižší ranní teploty nebudou v pátek klesat pod deset stupňů a o víkendu pod šest stupňů Celsia.

V pátek bude převládat oblačno, přechodně může být i zataženo. Hlavně v jižní části země se podle předpovědi objeví déšť a přeháňky nebo bouřky. Na severozápadě Čech zřejmě pršet nebude a bude tam převládat polojasné až jasné nebe. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni Celsia. Podobné teploty se udrží i o víkendu, srážky v sobotu a v neděli meteorologové neočekávají.

Kvůli suchu hrozí nejen v severní polovině Čech, ale také na jižní a střední Moravě nebezpečí vzniku požárů. Největší riziko hrozí dnes, kdy má foukat silný vítr. Lidé v Praze, Středočeském, Plzeňském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji by měli kvůli pokračujícímu období beze srážek počítat s rizikem vzniku požárů až do odvolání. Pro Vysočinu a Jihomoravský, Olomoucký a Zlínský kraj platí toto upozornění ČHMÚ od dnešního rána do půlnoci na pátek. V pátek se v těchto oblastech očekávají místy srážky, které by riziko vzniku a šíření požárů měly snížit, dodali meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, výstraha, Česko, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, požár, Praha, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní teploty se udrží i o víkendu, pršet nebude, obloha zůstane jasná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.