Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Chodník nad Teplou v Karlových Varech bude na pět měsíců kvůli opravě mimo provoz

Chodník na konzolové lávce nad řekou Teplá v Karlových Varech bude pět měsíců mimo provoz. Důvodem je nutná rekonstrukce, která začne do konce května. Město vybralo zhotovitele stavby, která přijde na 7,6 milionu korun bez DPH.

„Rada města nyní schválila zhotovitele na základě výběrového řízení. Předpokládám, že se bude podepisovat smlouva, a rád bych, aby do konce května bylo předáno staveniště a vlastně ty nejhlučnější a nejhorší práce se udělaly do začátku filmového festivalu. Protože v době festivalu by se práce měly zastavit, i když doufám, že některé nehlučné a neprašné práce by se mohly provádět i v době festivalu," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Chodník, po kterém projde velká část návštěvníků lázeňského centra Karlových Varů, je visutou betonovou konzolí, zavěšenou nad korytem Teplé naproti hotelu Thermal. Rušno je na něm hlavně v době filmového festivalu a při zahajovacím koncertu bývá obsypán lidmi, protože je z něj dobrý výhled na plochu před festivalovým hotelem Thermal.

Rekonstrukce má podle smlouvy trvat 20 týdnů. I když se město snaží větší stavební práce časově posunout tak, aby se nekonaly v době filmového festivalu, u některých to není kvůli náročnosti prací a s ohledem na počasí možné. Kromě chodníku nad Teplou se tak v době letošního filmového festivalu na začátku července bude pracovat i na Festivalovém mostě nebo na úpravě opěrných zdí v Bezručově ulici.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MonicaVolpin / pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, most, Karlovy Vary, chodník, Teplá, filmový festival, ODS, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodník nad Teplou v Karlových Varech bude na pět měsíců kvůli opravě mimo provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.