Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Sokolov chce bojovat s nepřizpůsobivými občany. Lidem dochází trpělivost, sepsali petici

Hluk, nepořádek, vandalismus, vulgarita, agrese, konflikty a nebezpečí. Tak lidé žijící v ulicích Sokolovská, Hornická a Křižíkova v Sokolově pojmenovali problémy, které jim kvůli nepřizpůsobivým sousedům ztěžují život. Sepsali proto petici, se kterou se obrátili na město. To během veřejné videokonference slíbilo, že se pokusí lidem pomoct.

Online diskuse se zúčastnili radní, zastupitelé, zástupci městské a státní policie a zhruba tři desítky občanů. Hned v úvodu se slova ujala iniciátorka petice nazvané Za bezpečné město Sokolov Monika Kubínová, podle které bylo sepsání petice zoufalým volání o pomoc lidí žijících v původně klidné čtvrti. Podle kritiky, která na setkání zazněla, si děti nemohou hrát venku, protože jsou zde napadány jak jinými dětmi, tak i dospělými. 

Je třeba donutit Romy vstát každé ráno z postele, říká starostka Sokolova Renata Oulehlová

Romská otázka a problémy s ní spojené, jsou v Sokolově podle zástupců města neúnosné. Radní doslova nadzvedl dopis vládní zmocněnkyně pro lidská práva Heleny Válkové s nabídkou čerpání peněz z Norských fondů na zajištění romských poradců. Podle...

Starostka Sokolova Renata Oulehlová uvedla, že město nebere situaci na lehkou váhu, a že udělá vše co je v jejích silách, aby se situace zlepšila. Podle místostarosty Ladislava Sedláčka se město dostalo do situace, kdy menšina „šikanuje“ většinu. Tento stav je podle něj nepřijatelný.

Diskuse se účastnil také velitel strážníků Petr Kubis. Představil plánovaná opatření, která by měla pomoct se zlepšením situace. Jde například o posílení kamerového systému nebo častější vysílání hlídek do zmiňovaných ulic. Kubis zároveň vyzval občany, aby při jakýchkoliv problémech volali na linku 156 nebo 158. „Volejte, volejte, volejte, volejte. Budeme sem jezdit opakovaně a případy řešit. Obdobným systematickým tlakem se loni podařilo zlepšit situaci kolem nádraží,“ uvedl.

Policie v Sokolově řeší konflikt místních Romů a vodáků. Zraněno bylo 13 lidí

Karlovarští policisté vyšetřují od pátečního odpoledne potyčku místních a skupiny vodáků v Sokolově. Při incidentu bylo lehce zraněno 13 lidí. Nejvážnější zranění utrpěla dvaapadesátiletá žena, která měla zlomenou ruku. Podle serveru Romea.cz...

Podle některých lidí jde ale o dlouho trvající problém a město se tímto krokem snaží jen zviditelnit před blížícími se volbami. „O tom už se psalo v roce 2016!!! A situace ke dnešku je stejná, ne-li postupně horší a horší. Jen se chcete nad jedním z hlavních problémů města zviditelnit před volbama, ale mimo řečí nic nenabízíte. Jestli jo, tak to ukažte v praxi, pak vám teprve uvěřím,“ napsala na Facebook města Barbora Benešová.

Stejné setkání slíbili zástupci města a policie absolvovat s občany z dotčených ulic opakovat za několik týdnů, aby se situací dále zabývali.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Sokolov | Zdroj sokolov.cz

Štítky Sokolov, petice, problém, občané, město, Petr Kubis, Renata Oulehlová, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Dlouhy

Co udělá zastánce utiskovaných menšin, když jde po náměstí, na kterém dělají nepřizpůsobiví nepořádek? Obejde je obloukem a jde domů do své krásné, tiché čtvrti, kde večer usne v klidu a míru zabalen do měkké peřinky. Co udělá člověk, který bydlí pod nepřizpůsobivými v bytovém domě a ti dělají nepořádek nad ním? Nemůže je obejít obloukem, nemůže před nimi zmizet do krásné, tiché čtvrti. Nemůže dělat nic. Tím chci říct, že když nemáte za sousedy nepřizpůsobivé, tak se sluníčkaří snadno.

Pondělí, 31. ledna 2022, 19:58Odpovědět

Sokolov chce bojovat s nepřizpůsobivými občany. Lidem dochází trpělivost, sepsali petici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.