Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cheb chce požádat o kompenzaci nákladů na zrušené vánoční trhy

V Chebu dokončují úklid po vánočních trzích, které se v podstatě nekonaly. Stánky zůstaly zavřené a z atrakcí mohli lidé využít hlavně umělé kluziště, které zůstalo v provozu i po vánočních svátcích. Město a Západočeské divadlo jako pořadatelé chtějí požádat stát alespoň o částečnou kompenzaci ztrát, které zrušení trhů vznikly, řekl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Cheb pravidelně dává na pořádání vánočních trhů zhruba pět milionů korun. Některé náklady letos odpadly, některé se ale kvůli tomu, že trhy byly zrušeny těsně před zahájením, škrtnout už nedaly.

"Největší finance, které jsou spojené s trhy, spočívají ve financích na stavbu a následnou demolici trhů. Takže v okamžiku, kdy byly trhy vlastně dva dny před zahájením Babišovou vládou zakázány, tak už nebylo možné tyto výdaje nějak eliminovat. My nyní ve spolupráci s organizátorem, kterým je Západočeské divadlo v Chebu, připravujeme žádost o kompenzaci těchto nákladů. Doufáme, že stát vyhlásí nějaké kompenzační programy. Proto to postihlo nejen nás, ale i trhovce, kteří si od trhů slibovali nějaké tržby," uvedl Jalovec.

Trhy v Chebu, které jsou největšími v Karlovarském kraji, se konaly v minimálním rozsahu. Město nechtělo obcházet vládní nařízení, a tak zůstaly stánky uzavřené a v provozu bylo jen kluziště. Stánky podle Jalovce zůstaly na náměstí až do ledna, aby alespoň zůstala iluze vánočních trhů. Kromě prodeje vánočního zboží a potravin byl kompletně zrušen i doprovodný kulturní program.

Podobně zrušeny byly i trhy v krajských Karlových Varech. Tam ale už připravené stánky na Mlýnské kolonádě město odstranilo hned po rozhodnutí trhy nepořádat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Cheb

Štítky ČR, správa, zábava, trh, Cheb, vánoční trhy, Západočeské divadlo, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb chce požádat o kompenzaci nákladů na zrušené vánoční trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.