Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarský kraj bude mít projekt na přestavbu keramické školy za 26 milionů korun

Karlovarský kraj vybral ve výběrovém řízení zhotovitele projektu na rekonstrukci budovy Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech. Projekt včetně autorského dozoru vyjde na 26 milionů korun s DPH. Dodavatel má na zhotovení projektové dokumentace přibližně dva roky, pak by měla začít dlouho očekávaná přestavba.

„Jedná se o strategický projekt. V okamžiku, kdy budeme mít stavební povolení, hned začne výběrové řízení na dodavatele stavby a následně by měla začít stavba tak, abychom to v rámci plánovaného období (dotace) stihli zrealizovat," řekl uvolněný člen krajského zastupitelstva Pavel Čekan (Místní).

Projektový záměr přestavby keramické školy byl vybrán mezi strategické projekty Fondu spravedlivé transformace (FST) určeného na pomoc uhelným regionům po ukončení těžby. Má tak šanci získat peníze z dotace. Náklady na rekonstrukci školy se odhadují na 600 milionů korun, přesnou částku ukáže až hotový projekt. Realizace je podle dotačního fondu plánovaná do roku 2027.

Na přestavbu školy vybrala loni odborná skupina studii. Podle ní se má zachovat část historické budovy, druhá část přijde zbourat a postaví se místo ní vícepodlažní moderní budova se skleněným pláštěm, kde vznikne otevřený prostor. Studie počítá v objektu i s komunitní centrem nebo aulou. Škola by tak díky nové budově mohla ušetřit i na provozních nákladech.

Keramická škola již několik let funguje v provizorních podmínkách a její kapacita i každodenní činnosti jsou významně omezeny. Situací školy se kraj zabývá od roku 2017, kdy se ukázalo, že statika části budovy je významně narušená. Od té doby se vyučuje v provizoriu ve zbývajících částech školy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky správa, stavby, školy, Karlovarský kraj, projekt, rekonstrukce, Karlovy Vary, Pavel Čekan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj bude mít projekt na přestavbu keramické školy za 26 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.