Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

K pramenu Svoboda se dostanou lidé bez omezení. Skončila oprava altánu

Povzbudivou zprávu ohlásil karlovarský magistrát. Pramen Svoboda je už přístupný bez omezení, která měla na svědomí oprava tamějšího altánu. Objekt podstupoval od začátku podzimu renovaci, kterou dělníci nyní dokončili.

Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád nechala altán pramene v těsné blízkosti Mlýnské kolonády opravit, vyčistit a natřít. Práce se uskutečňovaly od října. Kvůli stavbě se museli návštěvníci lázeňského města vyrovnat s krátkodobým nepohodlím.

Dočasné omezení, kdy byl pramen Svoboda dostupný pro pitné kúry pouze ráno a odpoledne, je minulostí,“ informovala karlovarská radnice na webu.

Pramen, původně zvaný Lázeňský, objevili pracovníci při hloubení základů nového Lázeňského domu na počátku šedesátých let 19. století. Termální voda se vyvedla do prostoru mezi Lázněmi III a Bernardovou skálou, kde nad vývěrem vznikl po roce 1891 dřevěný altán. Do roku 1918 nesl pramen jméno císaře - Franz Joseph-Quelle. V roce 1946 dostal pramen název Svoboda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, oprava, altán, Prameny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K pramenu Svoboda se dostanou bez omezení. Skončila oprava altánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.