Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Havarijní stav kolumbária krematoria v Rybářích. Utrhly se dva sloupy, konstrukce se začala vyvracet

Karlovarská radnice musí řešit havarijní stav kolumbária na severní straně rybářského krematoria. Kvůli závadám v podloží se utrhly dva sloupy a mezi nimi se začala vyvracet konstrukce, osazená z obou stran kolumbárními schránkami. Týká se to 64 schránek.

„Urny s ostatky zesnulých byly spolu s dalšími předměty z poškozených schránek vyjmuty, zdokumentovány a dočasně deponovány u hřbitovní správy, následně byly přemístěny do volných schránek v ostatních kolumbáriích na hřbitově v Rybářích,“ uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Město také o celé situaci postupně informuje pozůstalé, kterých se havarijní stav týká. „Informace o přemístění schránek z důvodu havárie je zveřejněna i u vstupu do areálu na informační tabuli u kanceláře krematoria,“ dodal mluvčí.

Havárie si vyžádala také opravy podlah a sloupů mezi kolumbárii, ty budou na Památku zesnulých opraveny a dočasně kryty dřevěnou podlahou a opláštěním sloupů. „Přístup k ostatním schránkám bude tedy bezpečně zajištěn. Po dokončení oprav město pořídí rovněž nové kolumbárium,“ uzavřel Kopál.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Karlovy Vary

Štítky kolumbárium, krematorium, karlovy vary, rybáře, sloup, Hranice V-Rybáře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havarijní stav kolumbária krematoria v Rybářích. Utrhly se dva sloupy, konstrukce se začala vyvracet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.