Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Varech válčí s problémovým bezdomovcem. Je to boj s větrnými mlýny, připouští strážníci

V Karlových Varech s příchodem podzimního počasí znovu nabývá na aktuálnosti problematika lidí bez domova, kteří v posledních dnech stále více zaměstnávají strážníky i zdravotníky. Na scénu se dostavil rovněž osmašedesátiletý bezdomovec se silně alkoholickým sklony z Kraslic, s nímž si doslova nikdo neví rady.

Městská policie Karlovy Vary se s notorickým potížistou od roku 2019 setkala v neuvěřitelných 125 případech. Šlo o různá oznámení od lidí nebo si jej přímo vyhlédla hlídka v ulicích. Muž má především problém s alkoholem, což dokazuje i fakt, že jej strážníci už několikrát převáželi na záchytku. 

S nadsázkou lze říci, že jeho portfolio působnosti je velice rozmanité. Na protialkoholní záchytnou stanici jej strážníci převáželi patnáctkrát, nesčetněkrát byl v době covidové řešen za přestupky či nenasazenou roušku Strážníci jej zadrželi i pro podezření z trestného činu,“ popisují situaci karlovarští strážníci. 

Strážci zákona v lázeňském městě s nadsázkou tvrdí, že ve Varech snad neexistuje místo, odkud by jej někdo nevyhnal. „Je tedy logické, že ve spoustě lidí vyvolává takový člověk svým chováním až odpor a nelibost. Přestože se jedná o problém sociální, boj s větrnými mlýny vedou i nadále hlavně strážníci a zdravotníci,“ připouští zástupci Městské policie. 

Ve Varech tradičně v chladném počasí vyhledávají lidé bez domova k odpočinku či spánku prostory v nezamčených budovách a zákoutích lázeňského města. Podle strážníků jsou hlídky v kontaktu s bezdomovci denně, počínaje ranními hodinami, kdy je jejich stav většinou umožní komunikaci a reagují bez větších problémů na pokyny strážníků. Problém nastává ve chvíli, jakmile se bezdomovci posilní alkoholem. Pomoc a přístřeší lidem bez domova nabízí například Armáda spásy. Jednou z podmínek využití je střízlivý stav hosta, což je podmínka, kterou mnozí sociálně méně přizpůsobiví hůře plní.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské policie Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Opilec, bezdomovec, Strážníci, Armáda spásy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oto Loos

Stastny houmeles nikdo ho nenuti chodit na testy a necpe mu ockovani jen se v klidu vali a chlasta

Pátek, 15. října 2021, 15:42Odpovědět

Ve Varech válčí s problémovým bezdomovcem. Je to boj s větrnými mlýny, připouští strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.