Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budovu bývalé hasičské zbrojnice v Aši čeká rekonstrukce

Aš na Chebsku chystá opravu historické budovy bývalé hasičské zbrojnice na Poštovním náměstí. Plánem radnice je tam přestěhovat infocentrum, vybudovat úschovnu zavazadel či půjčovnu elektrokol. Rekonstrukce nebytových prostorů v centru města je součástí projektu Vlaštovka, se kterým město uspělo mezi strategickými projekty v rámci Fondu spravedlivé transformace (FST), uvedl ašský starosta Dalibor Blažek (Místní).

"V první řadě chceme vybudovat v bývalých garážích zázemí pro společnost Vlaštovka, v rámci které plánujeme pomáhat v rozvoji podnikání a rozvoji lokální ekonomiky. Ve vedlejší části by mělo vzniknout nové infocentrum, které v tuto chvíli je v prostorách městské knihovny, ta ale není na ideálním místě z pohledu turistů," řekl Blažek.

Náklady na úpravy bývalé hasičské zbrojnice se odhadují na 30 milionů korun. Objekt, ve kterém nyní sídlí muzeum o historii Aše a okolí, je památkově chráněným objektem. Radnice proto o budoucí podobě jedná i s památkáři. Součástí projektu je také úprava garáží v přízemí budovy. V plánu je tam zachovat historická vrata garáží s tím, že se za nimi vybudují prosklené vstupy. Záměr řeší také budoucí podobu tržnice na náměstí, kde by mohla vzniknout kavárna.

Projekt města Vlaštovka je zaměřený na rozvoj místního podnikání i celého regionu v zaostalé části kraje. Celkové náklady, na které má město možnost získat evropské dotace, se odhadují na 200 milionů korun. Úprava prostorů v objektu na Poštovním náměstí je jeho jedinou stavební investiční částí.

Na záměry Vlaštovky je hotová studie. Radnice nyní zadá projektovou dokumentaci, která bude součástí žádosti o dotace z programu Územní spravedlivé transformace ministerstva životního prostředí. Žádost chce podat třináctitisícové město v příštím roce.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto muas.cz

Štítky ČR, správa, stavby, , hasičská zbrojnice, projekt, Dalibor Blažek, garáž, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budovu bývalé hasičské zbrojnice v Aši čeká rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.