Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Oprava opěrné zdi v Bezručově ulici v Karlových Varech se prodražila

Oprava opěrné zdi v Bezručově ulici v Karlových Varech se prodražila a prodloužila. Práce začaly už loni v září a jejich předpokládaný konec byl zatím stanoven na konec srpna letošního roku. Náklady kvůli nutným technickým změnám vzrostly z 3,7 milionu korun na 5,9 milionu, informovala mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Stav opěrné zdi byl již před časem vyhodnocen jako havarijní. I přes statické zajištění dřevěnou výdřevou se začala propadat komunikace přilehlé autobusové zastávky, kde musela být v červenci loňského roku nainstalována provizorní dřevěná lávka a začala příprava opravy,“ uvedla Kyselá. Zhotovitelem se na základě výběrového řízení stala společnost Larumo Servis s.r.o.. Původní termín dokončení musel být ale několikrát prodloužen.

V únoru letošního roku se při odkrytí části opěrné zdi zjistilo, že část kamenné opěrné stěny je tvořena jen volně loženými kameny různé velikosti, které netvoří zdivo. Podloží chodníku a komunikace tvořila navážka silně nasycená vodou. Bylo tedy nutné doplnit projekt zajištění opěrné zdi, což opravy prodloužilo.

Opěrné zdi v Karlových Varech podpírají velkou část komunikací. Jen v Bezručově ulici bude potřeba opravit i další úseky. Město nyní připravuje rekonstrukci komunikace v úseku od křižovatky s Havlíčkovou ulicí směrem k ulici Na Vyhlídce. „Nyní jsme ve fázi administrativních příprav – dokončuje se projektová dokumentace pro provedení stavby a podobně. V září by mělo být vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby. Rekonstrukce by mohla začít ještě letos a bude rozdělena do dvou etap. U každé se předpokládají náklady kolem 20 milionů korun,“ doplnila mluvčí magistrátu.

Protože kvůli rozsahu prací a charakteru místa není možné provádět rekonstrukci po jednotlivých jízdních pruzích, bude nutné část komunikace úplně uzavřít a dopravu vést po okolních místních silnicích v ulicích Havlíčkova a 5. května. Po rekonstrukci komunikace bude následovat sanace takzvaných Thermálenských svahů, s ní začne město ale až po kompletním dokončení rekonstrukce hotelu Therma

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Magistrát, Oprava, opěrná zeď, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava opěrné zdi v Bezručově ulici v Karlových Varech se prodražila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.