Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Chebu mají na náměstí piano, přáli si to místní

Chebské náměstí v blízkosti tamního Špalíčku má novou turistickou atrakci. Na frekventovanou veřejnou plochu přibylo piano, na které si můžou kolemjdoucí zahrát. Nápad vzešel od samotných lidí z Chebu, kteří si záměr navrhli a odhlasovali v tzv. participativním rozpočtu, jenž se konal ve městě již podruhé.

Nápad připravila autorka Miroslava Neužilová. Nástroj dorazil na centrální plochu západočeského města poprvé včera a hned na sebe upoutal pozornost kolemjdoucích, kteří si měli možnost vyslechnout i známé hudební skladby.

Umístění piana mělo být původně v jiné městské lokalitě, ale podařilo se nám shodně s navrhovatelkou najít vhodnější místo a nástroj umístit v blízkosti Špalíčku. Chebské náměstí patří k nejfrekventovanějším místům města a nástroj je tak i zpestřením pro samotné Chebany, návštěvníky a turisty,“ vysvětlila Simona Liptáková z Meganápady, jak zní název chebského participativního rozpočtu. 

Za pořízení hudebního přístroje včetně krytu zaplatila radnice 100 tisíc korun. Samotné uskutečnění záměru měl na starost odbor školství, tělovýchovy a kultury.

Ohodnoť článek

Foto Město Cheb

Štítky Cheb, Piano, Participativní rozpočet, Hudba, klavír, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu mají na náměstí piano, přáli si to místní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.