Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motokrosové mistrovství světa se vrací do Lokte, na startu budou i čeští reprezentanti

Seriál motokrosového mistrovství světa se po roční přestávce vrací do České republiky. Pátý závod sezony se o víkendu uskuteční tradičně v Lokti na Sokolovsku a součástí Velké ceny České republiky budou i doprovodné závody evropského šampionátu nebo první závod světového seriálu žen.

Královská kategorie MXGP bude tradičně bez české účasti, v MX2 se ale vedle dvojice Petr Polák - Jakub Terešák, kteří startují v šampionátu pravidelně, představí na divokou kartu i devatenáctiletí Petr Rathouský a Adam Dušek.

Nejvyšší ambice bude mít Polák, jenž se bude snažit rozšířit bilanci dvanácti bodů, které letos v MS získal. „Letos je světový šampionát z mého pohledu hodně vyrovnaný a rychlost celého startovního pole se zvedá. Pracuji na vyladění formy, a to hlavně té psychické. Jsme na dobré cestě a těším se na další závody, tedy i do Lokte," citoval Poláka web motorkari.cz.

Terešák musel ze zdravotních důvodů vynechat předešlý závod v Nizozemsku a přestože stále není fit, doma chce startovat. „Letos jsem začal docela dobře, ovšem pak přišlo zranění a odneslo to operované koleno. Dal jsem si lehkou pauzu a uvidíme," řekl Terešák, který dosud získal v MS šest bodů.

Jako lídr průběžného pořadí se v Lokti postaví na start Francouz Maxime Renaux, který má ale náskok jen tří bodů na druhého Mattiu Guadagniniho z Itálie. V čele MXGP je úřadující šampion a čtyřnásobný mistr světa Slovinec Tim Gajser.

V Lokti bude zahájen i šestidílný seriál ženského MS a na startu budou i Češky Andrea Čepeláková a Viktorie Lohniská. „Bude to moje premiéra v mistrovství světa. Myslím, že je to sen každé z nás, a já jsem za tuto možnost opravdu ráda. Moc se těším, ale zároveň nevím, co očekávat, jedu posbírat zkušenosti a určitě v Lokti nechám maximum," uvedla Lohniská.

Tisíce návštěvníků

Akce se každoročně účastní tisíce návštěvníků. V souvislosti s tím policie varovala návštěvníky, aby ve svých vozech nenechávali odložené cenné věci. „Z důvodu velkého počtu lidí může docházet na parkovištích, ale také přímo v motocrossovém areálu, ke krádežím. Auto není trezor, proto každá cennější viditelná věc je velkým lákadlem pro zloděje. Svá vozidla a motocykly parkujte na vyhrazených parkovištích a řádně je uzamykejte,“ uvedla mluvčí policie Zuzana Týřová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Loketmx

Štítky Sport, motorismus, motokros, svět, mistrovství světa, Loket, Česko, okres Sokolov, Petr Polák, Nizozemsko, Tim Gajser, Maxime Renaux, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motokrosové mistrovství světa se vrací do Lokte, na startu budou i čeští reprezentanti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.