Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Do Karlových Varů opět míří turisté především z Česka

Do Karlových Varů zamířili v letošní letní sezoně opět převážně čeští turisté. Zahraničních návštěvníků je kvůli omezením v cestování kvůli pandemii koronaviru stále málo. Některé hotely, které se na tuto klientelu orientovaly, tak zůstávají zavřené. Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) je letos zájem o Karlovy Vary mírně nižší, než tomu bylo v loňském roce. Atraktivitu města po loňských dobrých zkušenostech podporuje i karlovarské kulturní léto.

"Letošní karlovarské kulturní léto je v plném proudu a dostáváme se do jeho poloviny. Hostů ve srovnání s rokem 2020 je přeci jednom o něco méně, ale čeští hosté v Karlových Varech jsou a stále chybí ti zahraniční. I když některé hotely hlásí i návrat Němců, hlavně ze Saska a z příhraničí," uvedla Pfeffer Ferklová.

Vedení města věří, že trend bude pokračovat i v druhé půlce prázdnin a hosté budou i nadále jezdit tak, aby se hotely mohly po vynucené pauze znovu nadechnout. Hotely, které neotevřely, byly podle primátorky v minulosti zaměřené obchodní a cenovou politikou na zahraniční klientelu, která zatím stále není v Karlových Varech v takové míře, aby se těmto hotelům vyplatilo otevřít.

Jedním z lákadel, která v loňském roce našla až nečekaný ohlas u návštěvníků, je slevová karta Karlovy Vary Region Card. Zatímco v roce 2019 se za celý rok prodalo jen 400 karet, vloni využilo slevovou kartu jen za tři letní měsíce 34 tisíc lidí. Pro letošní rok město cenu nastavilo na 350 korun pro dospělého na dva dny. Koupit lze ale i kartu na delší období nebo využít zvýhodněnou rodinnou slevu.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto karlovy-vary.cz

Štítky turistika, cestování, zábava, koronavirus, Karlovy Vary, hotel, léto, Česko, Andrea Pfeffer Ferklová, pandemie covidu-19, ANO 2011, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlových Varů opět míří turisté především z Česka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.