Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

O podzimní adaptační pobyty v Sokolově je mezi žáky velký zájem

O adaptační pobyty v přírodě, které mají dětem pomoci s posílením vzájemných vztahů po dlouhé sociální izolaci kvůli epidemii koronaviru, je v Sokolově mezi žáky velký zájem. Vedení města pro ně vyčlenilo 7,5 milionu korun. Každý žák základní školy dostane 3000 korun, rodiče nebudou na ubytování ani dopravu doplácet. Třídy na týdenní pobyt vyjedou v příštím školním roce na podzim, vše je již podle sokolské starostky zařízené.

„Máme celkem na příští školní rok 2496 žáků, z tohoto počtu pojede 2303 dětí. Třeba v jedné škole z 442 dětí nepojedou pouze dvě. Máme i speciální třídu v jedné z našich škol a i tato pojede," řekla starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO). Podle ní se počítá také s budoucími prvňáky, jejich rodiče projevili také zájem.

Radnice chce podle starostky umožnit žákům týdenní pobyt v přírodě, aby mohli navázat přátelské vztahy a stmelit kolektiv po době, kdy se nemohli setkávat kvůli epidemii koronaviru. Pobyty chce vedení města podpořit i místní podnikatele ubytovacích i stravovacích zařízení nebo například dopravce.

Žáci se ubytují v zařízeních v Karlovarském kraji. Největší zájem byl o Boží Dar, Bublavu, obec Mariánskou u Jáchymova nebo o Libou na Chebsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, Sokolov, pandemie covidu-19, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O podzimní adaptační pobyty v Sokolově je mezi žáky velký zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.