Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Cheb připravuje podmínky prodeje pozemků na Zlatém vrchu

Město Cheb připravuje prodej pozemků v areálu bývalých kasáren na Zlatém vrchu. Radní už schválili prodej jedinému zájemci, který se o pozemky v atraktivní lokalitě přihlásil. Město nyní připraví podmínky postupného prodeje 350.000 čtverečných metrů pozemků, na kterých by měla vyrůst nová čtvrť, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

"V případě, že zastupitelstvo schválí tento materiál, bude vyvěšen záměr, jedná se spíše o technický záměr. V průběhu toho už budeme jednat s investorem o textu smlouvy o smlouvě budoucí kupní, na základě které by se potom měly uzavírat jednotlivé kupní smlouvy na pozemky nebo spíš celky pozemků,“ uvedl Hrubý. Podmínky prodeje by měly městu zaručit, že investor od svého záměru neodstoupí a že se bude řídit podmínkami zástavby, které si město vymínilo už loni v záměru.

Investor, kterým je společnost Zlatý vrch, měl zpočátku výhrady například k tomu, že by měl na sebe převzít náklady na likvidaci případné ekologické zátěže nebo stavbu křižovatky na Komorní ulice. Nakonec ale i tyto podmínky přijal. Město nabízelo k prodeji celkem zhruba 440 tisíc čtverečným metrů pozemků v areálu bývalých kasáren, které stály na Zlatém vrchu, na jižním svahu s výhledem ne centrum města.

Pro město jde o strategickou lokalitu, protože přes Zlatý vrch se plánuje přístup i na další rozvojové pozemky Chebu na Špitálském vrchu. Do soutěže se přihlásil jediný zájemce, který tak může získat pozemky za vyvolávací cenu 350 korun za čtverečný metr. Smlouvy a smlouvě budoucí by měly být uzavřeny na pět let s tím, že se mohou prodloužit, pokud se v tomto období už nějaká část záměru zástavby dokončí.

Podle záměru, kterým by se investor měl řídit, by v areálu bývalých kasáren měly být bytové a rodinné domy v percentuálním poměru 50 na 50. Součástí je ale také napojení na inženýrské sítě a vybudování potřebných komunikací, které mají sloužit jak přístup a obsluhu zastavovaného území.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Cheb

Štítky ČR, správa, reality, Cheb, pozemek, Zlatý vrch, Ladislav Hrubý, investor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb připravuje podmínky prodeje pozemků na Zlatém vrchu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.