Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary hledají místo pro stavbu nové služebny městské policie

Původním záměrem byla snaha umístit služebnu do plánované budovy krajského Integrovaného operačního střediska. To ale nedovolují dotační podmínky a proto musí město hledat vlastní cestu. Vytipovány jsou zatím dvě lokality a to ve Staré Roli a v Tuhnicích.

„Lokality pro novou služebnu má za úkol vybrat Kancelář architektury města. Ta samozřejmě hledá i vhodný objekt, který by byl nyní v majetku města a bylo by ho možné na služebnu zrekonstruovat. Zatím ale vychází jako levnější a efektivnější varianta postavit služebnu zcela novou,“ vysvětluje Tomáš Trtek (ANO), náměstek karlovarské primátorky.  

Současné prostory potřebám městské policie nevyhovují. Jedná se sice o budovu v centru města, ale ta je obslužně, energeticky, správně i provozně nevyhovující.

„Zatím máme vytipovánu jednu lokalitu v Okružní ulici ve Staré Roli a druhou v areálu bývalého Kattenbecku v Tuhnicích. Kancelář architektury města ale hledá ještě další lokality, které by byly blíže k centru města. Vše je samozřejmě realizováno ve spolupráci s velitelem Městské policie Karlovy Vary Marcelem Vlasákem, tak aby se našlo opravdu řešení, které bude pro potřeby strážníků dlouhodobě vyhovující,“ dodal náměstek primátorky, který si zatím netroufá odhadnout náklady na realizaci tohoto projektu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky městská policie, služebna, projekt, Karlovy Vary, obecní policie, Stará Role, Tuhnice, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary hledají místo pro stavbu nové služebny městské policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.