Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na rekonstrukci atletického stadionu město peníze nemá, shání proto dotaci

Rozsáhlou přestavbu atletického stadionu AC Start v Karlových Varech plánuje vedení Karlových Varů. S modernizací ale musí krajskému městu pomoci některý z aktuálních dotačních programů. Zhruba třicet milionů korun, na které jsou nutné práce odhadovány, totiž město nemá.

„Naším plánem je revitalizace celého území v okolí KV Arény. První částí je přizpůsobení atletického stadionu parametrům pro pořádání celorepublikových závodů. To znamená v první řadě rozšíření oválu z šesti drah na osm, nový tartan a stavba všech dalších atletických stanovišť. Modernizací by měl projít i trávník, který by měl být uměle zavlažován,“ vysvětluje Josef Kopfstein (Karlovaráci), náměstek karlovarské primátorky.

Náklady na zamýšlenou rekonstrukci jsou odhadovány na 30 milionů korun, které ale město nemá. Proto jsou v plánu dvě varianty. „Pokud se nám podaří získat dotaci, provedeme kompletní zamýšlenou rekonstrukci. Pokud nebudeme s žádostí o dotaci úspěšní, budou realizovány jen nejnutnější opravy a odstranění některých nebezpečných míst na stadionu,“ dodal náměstek primátorky.

Rozhodnuto má být v následujících týdnech, kdy město dokončí projekt a podá žádost o dotace. Všechny sportovní kluby, které na stadionu AC Start trénují, jsou ale se situací obeznámeny a vědí, že existuje reálná možnost rekonstrukce.

„Proto jsme je požádali, aby na podzim neplánovali žádná sportovní klání, abychom mohli případné stavební úpravy provést,“ doplňuje primátorka Karlových Varů Andrea Pfefffer Ferklová (ANO) s tím, že celý areál by mělo do budoucna řídit a spravovat vedení KV Arény. „Máme v úmyslu připravit projekt na využitelnost celého tuhnického sportovního areálu a protože máme v KV Aréně zaměstnance, kteří se věnují správě bazénu, míčové haly a hokejové hlavní haly, tak by do budoucna mohli spravovat i další sportoviště,“ dodala primátorka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kv city centrum

Štítky AC Start, Karlovy Vary, Tuhnice, přestavba, dotace, atletika, rekonstrukce, ANO 2011, KV Arena, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rekonstrukci atletického stadionu město peníze nemá, shání proto dotaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.