Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklobusy jsou připraveny, poprvé vyjedou v sobotu

V Karlovarském kraji začne už devatenácté sezona, kdy dopravu cyklistům napříč celým kraje zajišťují cyklobusy. Ty pravidelně jezdí na pěti linkách, ze kterých je jedna mezinárodní. Ta zatím nebude kvůli koronavirové pandemii zprovozněna.

„Cyklobusy vyjedou poprvé v sobotu 15. května. Vyjedou všechny základní linky, kromě mezinárodního cyklobusu. Tady ještě vyčkáváme na vývoj situace a provoz linky bude zahájen hned, jak to bude možné. U páteřní červené linky z Chebu na Boží Dar byla zkrácena jízdní doba o 20 minut,“ říká Jan Manert, vedoucí dopravního útvaru společnosti Autobusy Karlovy Vary, která provoz cyklubusů zajišťuje.

Cyklobusy vyjely v Karlovarském kraji poprvé už v roce 2003. Od té doby jejich oblíbenost rapidně vzrostla a to nejen mezi zdatnými cyklisty, ale i u rodin s dětmi. Celkem jezdí cyklobusy na pěti základních linkách. „Vedle již zmíněné trasy Cheb – Boží Dar, jezdíme rovně na trasách Mariánské Lázně – Aš, Sokolov – Valeč, Sokolov – Boží Dar a Cheb – Nejdek. Právě tato poslední trasa ale zatím v provozu nebude,“ pokračuje dále vedoucí dopravního útvaru.

Cyklobusy budou v letošním roce jezdit od 15. května do 26. září a vzhledem k velkému zájmu cyklistů je dobré si předem rezervovat místo. „Co se týká provozu zmiňované linky z Chebu do Nejdku, doporučujeme sledovat naše webové a facebookové stránky, kde zahájení provozu této linky oznámíme,“ dodal Jan Manert.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Autobusy KV

Štítky cyklobusy, Karlovy Vary, Egrensis, cyklistika, Karlovarský kraj, cyklista, Cheb, Boží Dar, Autobusy Karlovy Vary, Sokolov, Nejdek, Mariánské Lázně, , Valeč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobusy jsou připraveny, poprvé vyjedou v sobotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.