Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Propad letošních příjmů zatím vedení města odhaduje na 150 milionů korun

Karlovy Vary mají po prvním čtvrtletí jasnější představu o ztrátách, které jim přináší koronavirová pandemie. Primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) odhaduje nižší příjmy o zhruba sto padesát milionů korun, ale připouští, že hospodaření města může skončit i daleko hůře.

„V tomto odhadu jsou zahrnuty nejen očekávané propady dańových výnosů a ubytovacího poplatku, ale také ztráty například za parkovné, pronájmy a další původně plánované příjmy, které do městské pokladny v minulých letech běžně přicházely,"  uvádí Andrea Pfeffer Ferklová.

Ta dále uvedla, že se zatím jedná o odhad a nikdo neví, jak se bude situace ohledně koronavirové pandemie vyvíjet dále. "Je ale možné, že skončíme v ještě větším propadu, než nyní odhadujeme,“ doplňuje náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO)

Ve městě je zcela ochromeno lázeňství i cestovní ruch. Konat se nebude tradiční zahájení lázeňské sezony a posunut byl i tradiční mezinárodní filmový festival.

„Očekáváme, že 25. června zahájíme Karlovarské kulturní léto, které mělo vloni velký úspěch. Bohatý kulturní program by měl ve městě probíhat do poloviny srpna. Poté bude třeba město připravit na přesunutý filmový festival, který se místo na začátku letních prázdnin uskuteční na jejich konci,“ dodala primátorka, která věří, že se do Karlových Varů už brzy vrátí normální život.

I když je očekáván schodek v letošním hospodaření, město nechce utlumovat naplánované velké investiční akce. Na ty si vzalo úvěr a jejich realizaci tak nechce odkládat. „Je ale velmi pravděpodobné, že se avizované propady příjmů promítnou do některých menších akcí, které zcela logicky nebudeme schopni zrealizovat, nebo je budeme muset odložit,“ dodal náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky peníze, ekonomika, propad příjmů, daňové výnosy, Karlovy Vary, hospodaření, ztráta, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propad letošních příjmů zatím vedení města odhaduje na 150 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.