Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ubytovací poplatky město zvýší až na podzim, platnost vyhlášky se odkládá

Karlovarská radnice odložila platnost vyhlášky o zvýšení ubytovacích poplatků u krátkodobých pobytů. Důvodem je skutečnost, že většina hotelů je zavřená a obnovení cestovního ruchu se zatím kvůli covidové pandemii a vládním opatřením nekoná.

„O navýšení ubytovacího poplatku z jednadvaceti na padesát korun rozhodlo zastupitelstvo města na svém prosincovém jednání. Týkat se mělo pouze pobytů od jednoho do čtyř dnů, neboť chceme upřednostnit tradiční lázeňské, tedy dlouhodobé pobyty,“ vysvětluje Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka města Karlovy Vary.

Vedení města ale po vyhodnocení současné situace v cestovním ruchu rozhodlo o odkladu platnosti této vyhlášky, která měla začít platit od května.

„Vyhlášku ale nerušíme. Jen posuneme začátek její platnosti na září letošního roku,“ doplňuje primátorka, která neočekává, že by se zvýšený ubytovací poplatek ještě v letošním roce významně promítl do příjmů města.

Město Karlovy Vary v minulosti inkasovalo na ubytovacích poplatcích zhruba šedesát milionů korun ročně. Vloni tento příjem klesl o více než sedmdesát procent a lepší to asi nebude ani letos.

„Věříme, že se již brzy začne obnovovat cestovní ruch a lidé zase začnou do Karlových Varů jezdit. Příjmy z poplatků ale nebudou ani zdaleka na výši jako před koronavirem. Hodně bude záležet nejen na vývoji protiepidemických opatření v Česku, ale i v Evropě a dalších zemích, z kterých do Karlových Varů turisté a lázeňští hosté jezdili,“ dodala Andrea Pfeffer Ferklová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ubytovací poplatek, vyhláška, odklad, cestovní ruch, lázeňství, Karlovy Vary, poplatek, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytovací poplatky město zvýší až na podzim, platnost vyhlášky se odkládá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.