Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Záchranný kruh získá individuální dotaci na vzdělávání a provoz

Nezisková organizace Záchranný kruh sdružuje záchranářské subjekty a další instituce, se kterými společně vyvíjí a realizuje systém informování, vzdělávání a prevence v oblastech běžných rizik a mimořádných událostí. Organizace má i své školicí středisko Svět záchranářů, kde se konají preventivní a vzdělávací akce.

„Rada kraje schválila poskytnutí individuální dotace ve výši jeden milion korun asociaci Záchranný kruh. Z peněz budou podpořeny dva projekty, které se zaměří nejen na realizaci vzdělávacích aktivit, ale také na jejich personální zajištění a provoz Internetového bezpečnostního portálu,“ uvedla Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.             

Śkolící středisko Asociace Záchranný kruh nazvané Svět záchranářů je velmi vyhledávaným místem zejména mezi dětmi, školáky a studenty, kteří se zde v praktické formě učí zvládat a předcházet běžným rizikům i mimořádným situacím. Centrum využívají a navštěvují děti ze škol po celém Karlovarském kraji. 

„Fungování tohoto centra vnímáme jako velmi přínosné v oblasti vzdělávání a prevence rizik, která vznikají z nejrůznějších životních situací. Záchranný kruh se stal nedílnou součástí obecně vzdělávacího schématu v Karlovarském kraji,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Z peněz poskytnutých v rámci dotace bude podpořen projekt „Praktické vzdělávání ve Světě záchranářů“.  Finance budou využity zejména na personální a materiální zajištění vzdělávacích aktivit pro děti, žáky, studenty a další skupiny obyvatel Karlovarského kraje. Dotace umožní rovněž nákup potřebného vybavení a vzdělávacích pomůcek.   Druhým podpořeným projektem je „Podpora činnosti Asociace Záchranný kruh v roce 2021 v rámci Integrovaného projektu Záchranný kruh“.

„Tady budou peníze použity na personální zajištění informačních, vzdělávacích a preventivně výchovných aktivit a na provoz Internetového bezpečnostního portálu,“ dodala mluvčí.

„Kapacita Světa záchranářů bývá vždy zcela naplněna. Chápeme proto, že je potřeba finanční podpory, která umožní navýšení programové kapacity. S tím velmi úzce souvisí samozřejmě také posílení personální a materiální stránky věci,“ doplnil hejtman.

Ohodnoť článek

Štítky dotace, peníze, Svět záchranářů, prevence, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, projekt, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranný kruh získá individuální dotaci na vzdělávání a provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.