Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Odvolaný ředitel KSO Petr Polívka: Domnívám se, že důvodem mého odvolání je financování orchestru

Vedení Karlových Varů se rozhodlo bez udání důvodu odvolat dva ředitele svých příspěvkových organizací. Konkrétně se jedná o ředitele Kanceláře architektury města (KAM) Petra Kroppa a také ředitele Karlovarského symfonického orchestru (KSO) Petra Polívku. A právě s Petrem Polívkou si Karlovarská drbna povídala o financování orchestru, důkladných kontrolách a také rozhodnutí, zda se přihlásit do právě vypsaného výběrového řízení či nikoliv.

Pane Polívko, znáte Vy důvod, proč jste byl odvolán?

Vzhledem k tomu, ze se stávajícím vedením města jsem, až na drobnosti, netýkající se samotného fungovaní instituce, nikdy nejednal o ničem jiném než o úsporách a snižování rozpočtu, domnívám se, že důvodem je právě financování orchestru. Orchestr přitom za rok 2020 zůstává v kladných číslech a na jednání rady města v prosinci jsme dosáhli určité dohody s tím, že slovy paní primátorky "v lednu budeme pokračovat". Pokračování přišlo v únoru, v podobě odvolání. Unáhlené, nepromyšlené a v nevhodnou dobu. Odvoláni, a to i bez udání důvodu, a periodické "rekonkurzy" nikterak nezpochybňuji, právě naopak, domnívám se, že například pětileté období je více než vhodné. Za problematické považuji způsob a načasování.

Bylo s Vámi během uplynulých let vedeno nějaké vytýkací řízení nebo byl Vám udělen vytýkací dopis, ve kterém jste byl upozorněn na nějaké pochybení ve své práci - případně jaké?

Dostal jsem jeden vytýkací dopis za nedodržení rozpočtové kázně v roce 2019, a to i přesto, že v zastupitelstvu bylo předtím přislíbeno, že v případě potřeby bude rozpočet doplněn. Dopis však již před drahnou dobou expiroval a nelze na něj tedy navazovat, a jak výše zmiňuji, organizace zůstává za rok 2020 v kladných číslech.

Byl jste někdy ze strany tohoto vedení města upozorněn na chyby v hospodaření organizace, správě majetku nebo rozpočtu?

Ne. A to i presto, že velmi důkladné kontroly jsou u nás prováděny každý rok Odborem vnitřního auditu a kontroly magistrátu města, který až na snad pochopitelné drobnosti nic závažného nenachází.

Byl jste někdy kritizován za odvedenou práci, případně výstupy z KSO?

Ne. Jak již bylo zmíněno, orchestr a jeho práce nejsou předmětem zájmu. Hovoříme pouze o financích.

Budete se hlásit do nového výběrového řízení na post ředitele KSO?

Nyní si myslím, že ano.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky KSO, KAM, odvolání, rada města, Karlovy Vary, výběrové řízení, orchestr, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvolaný ředitel KSO Petr Polívka: Domnívám se, že důvodem mého odvolání je financování orchestru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.