Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V pojistných podvodech není Karlovarský kraj nejhorší

V loňském roce odhalili detektivové Generali České pojišťovny pojistné podvody za půl miliardy korun, což je přibližně stejná částka, jako v roce 2019. V Karlovarském kraji se podvádí relativně málo, ve statistice pojišťovny mu patří dvanácté místo. Nejvíce odhalených podvodů je v Praze.

„Celkem se našim detektivům podařilo za uplynulých ět let odhalit podvody v celkové výši za 2,25 miliardy korun. V Karlovarském kraji byly loni odhaleny pojistné podvody za 6,3 milionů korun, což ho řadí na dvanácté místo v porovnání krajů. Nejvíce se loni podvádělo v Praze, kde byly odhaleny podvody za více než 124 milionů korun. Druhou příčku obsadil Jihočeský kraj, kde odhalené pojistné podvody dosáhly částky téměř 83 milionů korun a pomyslnou třetí příčku obsadil kraj Plzeňský s podvody za bezmála 69 milionů korun,“ sdělila Ivana Buriánková, mluvčí Generali České pojišťovny.

Podle jejích dalších slov dosahují v celé republice nejvyšších finančních objemů pojistné podvody v oblasti majetkového a odpovědnostního pojištění podnikatelů. Za loňský rok se v tomto segmentu jednalo o částku 326 milionů korun, tedy o více než polovinu všech odhalených pojistných podvodů.

„Následují podvody z oblasti autopojištění, kde detektivové naší pojišťovny odhalili podvody za téměř 126 milionů korun. Typické jsou podvody v havarijním pojištění, ale také pokusy o pojistný podvod v oblasti škod na zdraví, které se hradí z povinného ručení,“ pokračuje dále mluvčí.

Podle zjištění detektivů nejčastěji podvádí lidé s finančními problémy, ať se již jedná například o nepříliš úspěšné podnikatele, hazardní hráče nebo o osoby závislé na nejrůznějších návykových látkách.

„V oblasti pokusů o pojistný podvod se ocitá i řada jinak bezúhonných občanů tím, že se pokouší záměrně navýšit škodu u skutečně vzniklé pojistné události. Zarážející je, že lidé takové jednání nepovažují za špatné a neuvědomují si, že se tím dopouští trestného činu - pokusu o pojistný podvod,“ dodala Ivana Buriánková.

 Objem odhalených pojistných podvodů v jednotlivých krajích:

1.Praha: 124,3 milionů korun

2.Jihočeský kraj: 82,7 milionů korun

3.Plzeňský kraj: 68,8 milionů korun

4.Moravskoslezský kraj: 50,7 milionů korun

5.Liberecký kraj: 39,4 milionů korun

6.Středočeský kraj: 27,6 milionů korun

7.Olomoucký kraj: 23,9 milionů korun

8.Ústecký kraj: 21,1 milionů korun

9.Královéhradecký kraj: 18,4 milionů korun

10.Pardubický kraj: 17,1 milionů korun

11.Jihomoravský kraj: 12 milionů korun

  1.    Karlovarský kraj: 6,3 milionů korun

13.Zlínský kraj: 6,2 milionů korun

  1.    Vysočina: 0,9 milionů korun

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky pojistné podvody, Karlovarský kraj, detektovové, trestný čin, peníze, podvod, Generali Česká pojišťovna, Praha, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pojistných podvodech není Karlovarský kraj nejhorší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.