Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejprve jsme nabídli dotaci pouze našim klientům. Nakonec podáváme pomocnou ruku všem podnikatelům, říká obchodní ředitelka Premcore

PR článek

Rok 2020 byl pro většinu podnikatelů v České republice noční můrou. Omezení, zákazy, zastavení provozů nebo dominový pád na sobě závislých dodavatelských řetězců potkal většinu českého trhu. V kombinaci s nedostatečnou či nulovou podporou státu tak podnikatelé utahují opasky a počítají každou korunu. Moc pozitivní nejsou ani výhledy na následující týdny a měsíce. O to cennější je každá pozitivní zpráva, každá pomocná ruka. A s jednou takovou přišla společnost Premcore Solution v podobě energetických dotací pro malé či střední podnikatele i velké provozy. O tom, jak pomoc funguje, jsme se pobavili s obchodní ředitelkou společnosti Tinou Svobodovou.

Každý druh podnikání sebou nese různé druhy pravidelných výdajů. Mimo daní jsou jimi mzdové odvody státu a náklady na provoz samotného místa podnikání, tedy nájem a účty za energie. A právě v poslední oblasti působí společnost Premcore Solution z holdingu MSU. 

S nastupující pandemií koronaviru a s ní spojenou ekonomickou nejistotou se v Premcore rozhodli přijít s projektem Energie pro podnikateleProjektem, který si dal za cíl pomoci jejich klientům v těžkých časech. Nakonec ale nezůstalo jen u klientů a nabídku pomoci rozšířili na celý trh, jak prozrazuje Tina Svobodová.


Energie pro podnikatele. To zní slibně a zároveň dost obecně. V čem projekt spočívá?

Projekt je určen na pomoc podnikatelům, kteří byli v rámci nouzového stavu nuceni uzavřít své provozovny. Zejména na malé a střední podnikatele dopadla vládní opatření velmi tvrdě, v posledních měsících obrací každou korunu.

Společnost Premcore Solution je členem skupiny MSU Holding. Finanční holding MSU se skládá z  energetické, investiční, realitní a finančně - poradenské divize.

My to vidíme ještě z bližšího pohledu, protože pro tyto podnikatele zařizujeme financování, investice a další služby.  

Projekt vznikl již na jaře původně jako kampaň pouze pro naše klienty. Kampaň byla velmi úspešná a v další vlně jsme tak upravili pomoc pro širší trh. O dotace nás mohou nyní požádat malí živnostníci i velké provozy či ubytovací zařízení.

Mluvíte o dotacích”. Tento termín je však úzce spojený s veřejnými financemi, je váš projekt nějak spojený s veřejnými zdroji? 

Není. Nemáme ambici nijak suplovat stát. Termín dotace používáme v tom smyslu, že jsme vyčlenili část našeho rozpočtu, kterým garantujeme nižší platbu za dodávku energií pro podnikatele.

Pojďme tedy popsat, v čem Energie pro podnikatele konkrétně spočívá.

Podnikatel nás kontaktuje přes formulář na webu. Poté nám zašle poslední vyúčtování a smlouvu o dodávce energií. Na základě toho, v jakém oboru podniká, jaké má zálohy apod. vypočítáme výši dotace.

Následně mu zadotujeme pevnou cenu za energie na následující dva nebo tři roky. Cenu, která bude v průměru o dvacet, pětadvacent procent nižší než částka, kterou platí nyní. A zároveň cenu, která je pevná a za dva roky se nezmění ani o korunu.

Přestože je velmi pravděpodobné, že během uvedených dvou až tří let cena za energie stoupne? Co vlastně projekt přináší vaší společnosti? Přeci nemůže jít o jakousi podnikatelskou charitu.

Ano, veškerá rizika zdražování energie neseme my. Nejsme charita a ani se tak netváříme. Portfolio aktivit našeho holdingu je široké, hlavním přínosem je tak zviditelnění naší značky a především vysoký počet spokojených klientů, kteří díky nám v těžkých časech šetří desítky, někdy stovky tisíc korun.

Díky čemu můžete garantovat dotovanou cenu energie?

Je to prosté. 99% trhu nakupuje plyn a elektřinu na burze a pak ji prodávají svým klientům. My bereme komoditu přímo od zdroje. Máme výhradně dva partnery. Jeden z nich staví a spravuje elektrárny, tedy je přímo výrobcem elektřiny. Druhý těží ropu a zemní plyn.

Považuji za důležité dodat, že obě společnosti jsou ryze české a veškerá elektřina je z obnovitelných zdrojů.

„Během koronaviru jsme začali škrtat náklady. Nikdy by nás nenapadlo, že přeplácíme desetitisíce ročně na energiích. Děkujeme za úsporu, jen škoda, že to nepřišlo dříve," - S. Pražák, truhlářství Nová Pec

Pojďme mluvit v číslech. Můžete uvést pár příkladů, kolik lze ušetřit v určitém segmentu podnikání?

Příklad číslo jedna. Podnikatel v kamionové dopravě má průměrnou roční spotřebu elektřiny zhruba 52MWh. Při tomto množství odebírané energie garantujeme roční úsporu 21 753 korun. Dotace na tři roky tak činí 65 259 korun. 

Příklad číslo dvě. Majitelce restaurace s roční spotřebou 54 MWh můžeme garantovat roční úsporu 41 659 korun. Dotace na dva roky dělá 83 318 korun. 

A poslední příklad z praxe. Sociální zařízení pro postižené děti si ročně vyžádá 24 MWHh elektřiny. V tomto případě garantujeme roční úsporu ve výši 17 740 korun, dotace na tři roky tak bude činit 53 220 korun.

A proč právě období dvou až tří let?

Má to hned několik důvodů. První je ten, že to těžké období pro podnikatele ještě nastane, až budou muset své podnikání znovu rozjet, nabrat nové zaměstnance a čekat na to, než se kupní síla vrátí do starých kolejí. Dalším důvodem jsou samozřejmě i limity našich finančních prostředků. 

„Jako účetní společnost máme optimalizované všechny výdaje. Energie jsme nikdy neřešili a platili. Oslovila nás pevná cena a 22% úspora. Doporučujeme," - V. Koubová, účetní firma České Budějovice

Co následuje po uplynutí této doby?

Po uplynutí této doby garantuje náš BO svým klientům dodatek, který je opět upraven na míru. V praxi před ukončením smlouvy zasílá klientovi cenovou nabídku a poté je jen na klientovi, zdali s námi bude chtít dál šetřit na dodávce nebo přejde k jinému dodavateli na trhu. Smluvní vztah je založen na důvěře a dobrovolnosti, proto klientům dáváme informace vždy dopředu.

U nás se však nemusí obávat, že se mu během roku několikrát změní ceny za energie, což je dnes běžná praxe. Nabízíme jasně dané podmínky na jasně vymezenou dobu. Díky projeku Energie pro podnikatele navíc s dotací. Náš projekt je takovou kotvou jistoty do dnešní neklidné doby.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tina Svobodová

Štítky premcore, msu holding, energie, úspora, dotace, projekt, Česko, pandemie covidu-19, MSU HOLDING a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejprve jsme nabídli dotaci pouze našim klientům. Nakonec podáváme pomocnou ruku všem podnikatelům, říká obchodní ředitelka Premcore  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.