Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pendleři si dnes museli vystát obrovské fronty

Pendleři, jezdící za prací do sousedního Německa, musejí předkládat každé dva dny negativní test na koronavirus. Na německé straně totiž dochází ke zpřísnění opatření, což na české straně způsobilo obrovské fronty čekajících pendlerů na testování.

„Znepokojivé obrázky ke mně dorazily z hraničního přechodu Pomezí/Schirnding, kde kvůli zpřísňování opatření ze strany SRN dochází ke kumulaci desítek pendlerů čekajících na povinné testy. O situaci jsem informoval hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Podle jeho dalších slov bude hejtman kraje intervenovat na ministerstvech zahraničí a zdravotnictví, aby vstoupila v rychlé jednání s německou stranou a pokusila se najít efektivní řešení spočívající v posílení testovacích kapacit na obou stranách hranice či aspoň snížení požadované frekvence testů v Bavorsku na úroveň Saska.

Chebsko je v současné době jedno z nejvíce zasažených míst pandemií koronaviru. Zároveň z tohoto regionu jezdí do sousedního Německa nejvíce lidí za prací. Právě SRN ale zařadila Českou republiku na seznam rizikových zemí a zpřísnila opatření, která nejvíce dopadají právě na pendlery. Přísnější opatření nabývají platnosti 24. ledna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky penleři, opatření, Německo, covid-19, fronty, testy, Petr Kulhánek, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, pandemie covidu-19, Karlovarský kraj, Cheb, Schirnding, Bavorsko, Sasko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pendleři si dnes museli vystát obrovské fronty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.