Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Odstrojené vánoční stromečky do popelnic nepatří

Pracovníci správy lázeňských parků prosí obyvatele Karlových Varů, aby nevhazovali stromečky do popelnic, ale nechávali je volně položené v místech separace odpadu, případně u hlavních silnic. Od ledna začne jezdit speciální svozový tým, který je bude likvidovat.

„Počítáme s tím, že začneme svážet od 4. ledna, kdy už se první odstrojené stromky v ulicích objevují. Letos je ale nejoblíbenějším stromkem kavkazská jedle, která vydrží déle a tak počítáme s tím, že nevětší nápor přijde až kolem 11. ledna,“ sdělil Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků Karlovy Vary.

Svozový tým obsáhne během týdne celé krajské město. Vyhozené symboly Vánoc jsou sváženy na dvě místa. Jedno je ve Staré Roli a druhé v Horních Drahovicích. „Stromečky drtíme na mulč, který pak používáme k některým rostlinám v parcích. Jedná se totiž o kyselejší hmotu, která částečně dokáže nahradit rašelinu. Ta je drahá a dováží se z daleka. Vhodná je tato hmota například k rododendronům,“ pokračoval dále ředitel, který prosí, aby lidé neházeli stromečky do popelnic, ale nechávali je volně ležet vedle nich nebo v místech, kde jsou nádoby na tříděný odpad.

Svozový tým bude po Karlových Varech jezdit minimálně do konce ledna. I později vyhozené stromečky budou ale uklizeny. „Jezdíme po městě pravidelně a někdy najdeme vánoční stromeček i v květnu, když ho někdo vyhodí tam, kde by to nikdo nečekal,“ dodal Miroslav Kučera.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky stromečky Vánoce, úklid, SLP KV, Karlovy Vary, popelnice, Miroslav Kučera, Vánoce, Stará Role

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstrojené vánoční stromečky do popelnic nepatří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.