Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Veřejnost bude protestovat proti vládě. Poprvé v historii České republiky online

Doma, a přesto veřejně. To je heslo, se kterým připravila skupina Milion chvilek online demonstraci proti vládě. Konat se bude přesně za týden na Den boje za svobodu a demokracii. V plánu je krátce po 16 hodině.

„Rok 2019 byl rokem protestů, 2020 zase rokem krize. 2021 ale bude rokem změny a nové naděje. Současná pandemická krize odhalila zároveň hlubokou krizi politickou. Čeká nás klíčový rok a je potřeba napnout všechny síly k tomu, aby ve sněmovních volbách skutečně ke změně došlo.  Demokratické strany musí zvítězit. 16. listopadu proto odstartujeme Rok změny,“ řekl předseda a mluvčí spolku Benjamin Roll.

Organizátoři online demonstrace chtějí poukázat na to, že je vláda v krizi a nezvládá efektivně bojovat se situací, kterou vyvolala aktuální pandemie. Podle nich je v ohrožení jak společnost, tak ekonomika České republiky. „Aby společnost krizi zvládla, tu politickou stejně jako tu koronavirovou, potřebuje se semknout,“ píše spolek ve svém oficiálním prohlášení.

Online se v České republice ještě neprotestovalo

Online demonstrace bude probíhat formou streamu, který bude probíhat na portálech facebook.com a youtube.com. Organizátoři v živém vysílání osloví několik řečníků a známých osobností. Veřejnost seznámí s jejich názory a pohledem na současnou situaci.

„Na ten stream může koukat kdokoli bez jakékoli registrace,“ potvrdil Drbně mluvčí spolku Dominik Müller. Ačkoliv to organizátoři online demonstrace nepotvrdili, účast na akci se bude pravděpodobně počítat podle toho, kolik lidí bude živý přenos sledovat.

Poslední demonstrace se konala v Praze 28. října

Skupina asi třiceti demonstrantů se sešla kolem poledne na Staroměstském náměstí. Nakonec se však přesunula na náměstí Republiky, kde byl počet účastníků v řádu stovek. Svolavatelem protestu byl David Tesař, který řekl, že účastníci nezpochybňují COVID-19, ale vadí jim přímo vládní opatření, která jsou podle něj nesmyslná. „Vláda likviduje životy, naše práva a naši zem," řekl David Tesař.

Vláda ani opozice lidem prý nepomáhají. „Sráží nás na kolena. Když jsme se po jaru zvedli, nechali nás trochu nadechnout a teď nás na kolena zase srazili," dodal.

Kromě drobných potyček se demonstrace b Praze uskutečnila bez vážnějších problémů. Protest na náměstí Republiky skončil před půl druhou odpolední. Daleko hůř dopadla demonstrace jen o pár dní dříve, kdy se do Prahy sjeli fotbaloví chuligáni.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, vláda, protest, online, video, stream, Milion Chvilek, Den boje za svobodu, 17. listopadu, demonstrace, Česko, krize, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Praha, Benjamin Roll, Dominik Müller, Náměstí Republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnost bude protestovat proti vládě. Poprvé v historii České republiky online  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.