Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vánoční výzdobu Karlovy Vary dostanou, slavnostní rozsvícení stromu nebude

I když je velmi pravděpodobné, že přísná hygienická a epidemiologická opatření budou platit až do Vánoc, vedení krajského města nechá vyzdobit lázeňské centrum od Thermalu k Puppu. A chybět nebude ani vánoční strom před Thermalem.

„Chtěli bychom, alespoň v rámci možností, navodit ve městě vánoční atmosféru a dopřát všem možnost projít se v adventním čase slavnostně nasvíceným centrem, pokud to samozřejmě nebude v rozporu s žádným opatřením. Pokud to situace jen trochu umožní, jsme připraveni vystavět u Mlýnské kolonády stánky s typickým vánočním sortimentem,“ uvádí primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Otazník stále visí nad možností pořádat Vánoční trhy. Pokud bude jejich konání možné, zorganizuje je městská společnost KV City Centrum, která je v kontaktu se zájemci z řad prodejců.  

„Doprovodný program včetně slavnostního zahájení, pokud se situace výrazně nezmění, město pořádat nebude,“ sdělila mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Vánoční strom roku 2020 věnovala městu Ivana Míčková. Bezmála patnáct metrů vysoký a necelých třicet let starý stříbrný smrk vypěstovala z malé sazenice.

„Vyhrála jsem ho před mnoha lety v tombole na mysliveckém bále v Děpoltovicích. Neměl ani metr. Zasadila jsem ho u našeho domu a on postupně rostl do krásy,“ vypráví Ivana Míčková.

Vánoční strom města nyní roste v Majakovského ulici. Pokácen a nainstalován u Thermalu bude v druhé polovině listopadu.

„S ohledem na nutnost minimalizovat shromažďování osob v letošním roce neproběhne tradiční ceremoniál slavnostního rozsvícení vánočního stromu. Svítit bude od prvního adventního víkendu,“ doplnila mluvčí magistrátu.

Novinkou ale bude prodej vánočních stromků a masa v areálu Lázeňských lesů na Svatém Linhartu. Tady budou od 10. prosince v prodeji vánoční smrčky balené v síti, kapři a také zvěřina (z divočáka, srnčí, dančí, sika).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Vánoce, výzdoba, Karlovy Vary, vánoční strom, vánoční stromek, Hotel Thermal, Grandhotel Pupp, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, vánoční ozdoby, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční výzdobu Karlovy Vary dostanou, slavnostní rozsvícení stromu nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.