Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarskou krajskou nemocnici stál koronavirus už 40 milionů

Karlovarská krajská nemocnice (KKN) už kvůli pandemii koronaviru utratila okolo 40 milionů korun. Výdaje dál zatíží její ztrátové hodpodaření. Uvedla to předsedkyně představenstva KKN Jitka Samáková.

KKN, která spravuje krajské nemocnice v Karlových Varech a Chebu, skončila loni se ztrátou 164,94 milionu korun. Ve srovnání s rokem 2018 to byl o zhruba 100 milionů korun lepší výsledek. Ztrátové hospodaření i bez dodatečných nákladů na koronavirus čeká i v letošním roce.

"My tyto výdaje sledujeme na zvláštním účtu covid. Na chvíli se v létě zastavil, ale teď znovu nabíhá. Když to vezmu od počátku roku, tak jsme na zhruba 40 milionech navíc. Je to včetně osobních nákladů, nákupu některých materiálů, laboratoře a podobně," popsala Jitka Samáková.

V první půlce roku nemocnice nakoupily například plicní ventilátory, nyní nakupují například germicidní lampy, speciální teploměry, opět se zavedlo odměňování pracovníků, popsala Samáková. "Bude se to postupně nasčítávat. Ta částka je pro nás, při naší ekonomické situaci obrovská," doplnila.

Krajské nemocnice mají také dostat od státu peníze na mimořádné odměny pro pracovníky ve zdravotnictví. Podle dohody s odbory je KKN vyplatí i mimo výplatní termín, jakmile přijdou. Celkem by mělo jít asi o 115 milionů korun.

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, nemocnice, hospodářství, koronavirus, Karlovarský, Karlovarská krajská nemocnice, COVID-19, pandemie covidu-19, Karlovy Vary, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarskou krajskou nemocnici stál koronavirus už 40 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.