Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zemřel ortoped a klubový lékař HC Energie Karlovy Vary Miroslav Švec

Dlouholetý lékař Karlovarské krajské nemocnice a primář ortopedie zemřel včera ve věku 56 let. Podle webu hokejového klubu lékař podlehl vážným zraněním, která utrpěl v květnu letošního roku.

„Ve věku 56 let nás v sobotu navždy opustil pan Miroslav Švec, skvělý člověk i odborník, primář ortopedie karlovarské nemocnice. Pro naši nemocnici je jeho odchod velkou ztrátou jak z odborného, tak především lidského hlediska,“ uvádí Karlovarská krajská nemocnice na svém facebookovém profilu.

Po promoci na LF Univerzity Karlovy v Plzni v roce 1989 Miroslav Švec nastoupil do ostrovské nemocnice a získal atestaci v oboru ortopedie. V roce 2001 zamířil do Karlových Varů, kde významnou měrou přispěl k rozvoji ortopedického oddělení a i díky němu je dnes předním pracovištěm v regionu.

„Většina z kolegů, i jeho pacientů, si ho budou navždy pamatovat jako vynikajícího lékaře i člověka, který si, vedle jeho letité vášně pro cyklistiku a triatlon, našel čas i na lékařskou práci pro karlovarské hokejisty a desítky sportovců z regionu vděčí právě jeho péči za záchranu své sportovní kariéry i zdraví. Pane doktore Šveci, budete nám moc chybět,“ dodává web KKN.

Úmrtím Miroslava Švece ztrácí krajská nemocnice Karlovy Vary a klub HC Energie Karlovy Vary skvělého odborníka, ale hlavně báječného člověka, kamaráda a velkého milovníka sportu.

„Miroslav Švec začal s karlovarským klubem spolupracovat od roku 2002, kdy zajišťoval lékařský dozor při zápasech dorostu a juniorů. Z pozice své lékařské profese se spolupráce rozšířila i na zajištění lékařské péče našich mladých hokejistů. V roce 2017 doplnil realizační tým A-mužstva. HC Energie Karlovy Vary touto cestou vyjadřuje hlubokou soustrast manželce, dětem a celé rodině,“ dodal web HC Energie.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky úmrtí, HC Energie Karlovy Vary. KKN, lékař, HC Energie Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice, Univerzita Karlova, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Tomáš

Byl to skvělý chlap a výborný ortoped. Čest jeho památce...

Pondělí, 12. října 2020, 21:59Odpovědět

Ludmila Mládková

Upřímnou soustrast celé rodině.

Pondělí, 12. října 2020, 20:03Odpovědět

Zemřel ortoped a klubový lékař HC Energie Karlovy Vary Miroslav Švec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.