Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ovlivňují moderní technologie naše zdraví? Na to odpoví konference v krajské knihovně

Ovlivňuje moderní technika náš mozek a paměť? Jak řešit závislost na moderních technologiích a jak dítě dostatečně ochránit, když brouzdá po internetu? Na to všechno najdou zájemci odpověď na akci Den zdravého mozku a paměti, která se chystá už příští čtvrtek v prostorách Krajské knihovny v Karlových Varech.

Už ve čtvrtek se koná akce s názvem „Den zdravého mozku a paměti – vliv moderních technologií“, jak už název napovídá, půjde nejen o povídání o paměti, ale také o diskuzi ohledně bezpečnosti na internetu.

„Chcete-li se dozvědět, jak ovlivňují technologie náš mozek, paměť či zdraví, potřebujete-li zjistit, jak fungují ochranné počítačové programy, které monitorují a hlídají pohyb dětí na PC a internetu, dozvíte se to právě na této konferenci,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Celá akce je pro odbornou i laickou veřejnost. Dopolední program je určen především pedagogům, výchovným poradcům nebo zaměstnancům z dětských domovů, úřadů nebo neziskových organizací. Odpolene bude patřit zejména rodičům a seniorům.  Hovořit se bude také o závislostech na mobilních telefonech nebo počítačích, kterým propadají především děti. Senioři naopak mohou využít lekce s trenérem paměti.

„Přednášející představí mimo jiné ochranné počítačové programy a další postupy, jimiž lze zabránit vzniku takových závislostí.  Akce je připravována s organizací Zlepši paměť, která se profesionálně věnuje tréninku paměti,“ zve na akci projektová manažerka Michaela Kožíšková.

Připraven je i doprovodný program, kde si budou moci zájemci nechat změřit výši svého IQ, představeny budou také přístroje na měření aktivity mozku jako je EEG a mnohé další. Bližší informace o programu naleznete na webových stránkách zlepsipamet.cz. Vstup je zdarma, je však nutné se předem přihlásit.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky konference, moderní technologie, Karlovy Vary, mozek, paměť, závislost, knihovna, Internet, Michaela Maurerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ovlivňují moderní technologie naše zdraví? Na to odpoví konference v krajské knihovně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.