Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Návštěvníci Karlovarského kraje dostanou peníze na ubytování v hotelích a penzionech

Každý kdo přijede do Karlovarského kraje a ubytuje se zde na tři až šest nocí, získá od krajského úřadu dar ve výši 300 korun na noc a osobu. Příspěvek bude vyplácen za pobyty od 1. října do konce letošního roku. Návrh musí ještě schválit zastupitelstvo kraje.

„Karlovarský kraj chce navázat na aktivity státu i lázeňských měst, které pomáhají oživení cestovního ruchu, a přispět domácím i zahraničním návštěvníkům na pobyty ve všech typech ubytovacích zařízení v regionu. Rada Karlovarského kraje schválila poskytnutí daru na podporu ubytování pro období od 1. října 2020 do konce roku,“ uvedla Jana Pavlíková, tisková mluvčí Karlovarského kraje.

Podpora přichází v době, kdy končí turistická sezona a počet návštěvníků mířících do kraje klesá.

„Každý, kdo se ubytuje v některém hotelu, penzionu, nebo jiném ubytovacím zařízení na minimálně 3 a maximálně až 6 nocí, bude moci zpětně požádat o proplacení 50 procent ceny za jednu noc pobytu, ale výhradně do výše 300 korun. Samozřejmě budeme rádi, když se lidé ubytují i na delší dobu než 6 nocí, ale příspěvek se vztahuje jen na zmíněných maximálně šest. Příspěvek platí pro skupinu až celkem 5 osob, aby to mohly využít například rodiny s dětmi. Zájemci mohou uplatnit žádost o příspěvek i na více termínů, ale maximálně musí jít o 1 termín v měsíci. Věřím, že lidé této příležitosti využijí a příjemné podzimní dny a zimní období budou trávit právě v našem kraji,“ uvedl hejtman Petr Kubis (ANO) s tím, že příspěvek mohou čerpat všichni občané Evropské unie, kteří předloží fakturu či potvrzení o úhradě ubytování. Příspěvek jim bude formou daru vyplacen zpětně.

Na program jsou zatím z krajského rozpočtu vyčleněny tři miliony korun. „Počítáme s tím, že pokud by se tato naše výzva osvědčila, můžeme diskutovat o prodloužení doby poskytování příspěvku,“ doplnil hejtman.

Dar není určen pro sdílené ubytování typu Airbnb, HomeAway a podobně. Záměr musí ještě schválit krajští zastupitelé, kteří se sejdou 14. září 2020. V případě schválení najdou zájemci informace o příspěvku a podmínky jeho získání na internetových stránkách Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky podpora, lázeňství, Karlovarský kraj, zastupitelé, Jana Pavlíková, Evropská unie, Petr Kubis, Airbnb, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci Karlovarského kraje dostanou peníze na ubytování v hotelích a penzionech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.