Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Děti budou ve školách informovány o nástrahách počítačových her a způsobech, jakými jsou z hráčů lákány peníze

Publikaci věnující se problematice videoher a finančních transakcí na internetu vydá Krajský úřad Karlovarského kraje. Následně ji rozešle do všech základních škol v celém kraji. Příručka je určena dětem od 9 do 14 let.

„Počítačové hry jsou v dnešním světě běžnou součástí života dětí i dospělých. Neustále se rozvíjejí a obsahují čím dál propracovanější způsoby, jak hráče u konkrétní hry udržet co nejdéle, ale také od něj zároveň dostat peníze. Je třeba na tento fenomén reagovat a upozornit na možná rizika a hrozby s hraním počítačových her spojená,“ uvedl Petr Kubis (ANO), hejtman Karlovarského kraje.

Cílem krajské příručky s názvem „Závislost na videohrách a finanční nástrahy, které videohry obsahují“ je oslovit děti ve věku 9 až 14 let. S její distribucí do základních škol se počítá hned na začátku nového školního roku.

„Publikaci připravil Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje. Kromě popisu příznaků závislosti i preventivních doporučení informuje dokument o aktuálních trendech v oblasti videoher a způsobech, jimiž lze z hráčů vylákat peníze,“ doplňuje Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu.  

V publikaci, jejímž autorem je krajský protidrogový koordinátor Jiří Vimr, jsou mimo jiné popsány i skryté mikrotransakce a takzvané loot boxy, což jsou nebezpečné, i když legální způsoby, jejichž účelem je získat od hráčů videoher finanční profit. Na stejné téma vznikly i preventivně informační letáky.

 „Jde zejména o šestero doporučení, jak rozeznat u dětí závislost na videohrách a jak si s ní poradit,“ uvedla Šárka Benešová z odboru bezpečnosti a krizového řízení. Metodický dokument „Závislost na videohrách a finanční nástrahy, které videohry obsahují“ najdou zájemci také na krajském informačním portálu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky závislost, videohry, peníze, transakce, internet, nebezpečí, Karlovarský kraj, videohra, krajský úřad, Petr Kubis, ANO 2011, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti budou ve školách informovány o nástrahách počítačových her a způsobech, jakými jsou z hráčů lákány peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.