Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary nabídnou více adrenalinu

Krajské město nabídne obyvatelům i návštěvníkům několik novinek. Tou nejzajímavější bude zhruba tři sta metrů dlouhá zip-line dráha, která povede z Goethovy vyhlídky dolů do údolí. Provozovat ji bude soukromá firma ve spolupráci s karlovarskou příspěvkovou organizací Lázeňské lesy.

„Zip-line dráhu bychom rádi otevřeli během kulturního odpoledne, které je naplánováno na 1. srpna. Jednat by se mělo o nejdelší dráhu v západních Čechách a my si od jejího provozu slibujeme oživení a zvýšení návštěvnosti nedávno zrekonstruované Goethovy vyhlídky,“ uvedl Stanislav Dvořák, ředitel příspěvkové organizace Lázeňské lesy Karlovy Vary.

Vedle zip-line dráhy se vedení města pustí i do modernizace stávajícího skate parku, kde bude během následujícího měsíce vybudován pumptrack.

„Jeho vybudování nás vyjde na 1,2 milionu korun. Předpokládáme, že bude zprovozněn v září a postaven bude v zadní části současné bohatického skateparku,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Další novinka by se měla týkat i lanového centra na sv. Linhartu. Tady se uvažuje o rozšíření stávající nabídky o jakési lanové bludiště, které bude v souladu s přírodou.

„Naše představa je, vybudovat v korunách stromů skrýše, které budou důvěrnou kopii skrýší zvířat. Jednat by se mohlo například o doupě kuny, ptačí hnízda a podobně,“ uvedl hlavní instruktor Lanového centra sv. Linhart Jiří Netopilík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Goethova vyhlídka, zip line, novinka, pumptrack, skate park, Karlovy Vary, Lázeňské lesy Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Západní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary nabídnou více adrenalinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.