Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čeští a němečtí studenti se budou společně vzdělávat i sportovat

Až tři sta padesát žáků a pedagogů z Karlových Varů a Saska se bude účastnit společného pojektu, který má pomoci odbourat jazykovou bariéru a posílit kontakty mezi sousedy. Projekt nazvaný Tvoříme společně trvalou Evropu získal posporu ve výši 165 tisíc euro.

„Partnery vzdělávacího projektu Tvoříme společně trvalou Evropu jsou na české straně Základní škola jazyků Karlovy Vary a Základní škola Karlovy Vary 1. Máje. Na druhé straně hranice jsou to školy ze  Svobodného státu Sasko,” uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje s tím, že cílem projektu je během společných aktivit odbourat jazykovou bariéru a posílit kontakty žáků i pedagogů.

„Naše i německé děti se setkají při sportu v rámci lyžařského výcviku, při výtvarných projektech nebo výzkumu v oblasti matematiky, IT, přírodních věd a techniky. Celkem proběhne 24 setkání žáků, 4 výstavy výtvarných prací, kde budou prezentovány fotografické koláže a dokumenty ze setkání. Chystají se i společné vzdělávací akce pro učitele,” popisuje průběh realizace projektu krajský radní Josef Janů (Piráti).

Žáci také připraví a nazkoušejí tři dvojjazyčné divadelní hry, které budou uvedeny v Karlových Varech a Markersbachu.

„Kromě toho děti absolvují kroužky robotiky a budou soutěžit ve znalosti obou jazyků. Celkem by se do těchto aktivit mělo zapojit 350 účastníků,” uvedl dále krajský radní s tím, že projekt bude prozatím podpořen částkou 165 000 Euro.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky přátelství, přeshraniční setkání, Karlovarský kraj, Sasko, projekt, Karlovy Vary, Evropa, Jana Pavlíková, Josef Janů, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští a němečtí studenti se budou společně vzdělávat i sportovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.