Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Koncerty, Krušnohorská padesátka nebo festival jídla

Máme tu další pořádně nabitý víkend. Je libo si zasportovat? Připraven je běh centrem Mariánských Lázní i Krušnohorská padesátka. Podle meteorologů se mají teploty držet kolem 19 stupňů, takže pro sport ideál. Pokud raději dáváte přednost dobrému jídlu a muzice – i tady si přijdete na své. Pršet by nemělo.

Pokud ještě dnes stíháte, stále jsou volné vstupenky na večerní společný koncert Karlovarského symfonického orchestru a  jazzové kapely JazzFancies. Koncert začíná v 18:30. Hned poté na pódium nastoupí pražská skupina MYDY, která se zaměřuje na electroswing a dalších styly elektronické hudby, kterou sama kapela nazývá glamtronic. Vstupenky ZDE.

Kam za sportem?

Živé Sokolovsko a obec Krajková už počtvrté pořádají oblíbenou akci Krušnohorská padesátka. Závod odstartuje v sobotu v časech mezi 6 a 10 hodinou. Trať je určena jak pro běžce, tak i pěší. Na trasy 25 a 50 kilometrů se mohou vydat takzvaní canicrossaři, tedy ti, co si vezmou na pomoc svého čtyřnohého mazlíčka. Trasy závodu se účastníci dozví až na místě, kdy dostanou i mapu. Více se můžete dočíst ZDE

Pokud dáváte přednost městu, můžete v sobotu zavítat na SpaRun. Osmý ročník unikátního závodu centrem Mariánských Lázní startuje 12:50. Závodníci by na místě měli být rozhodně dřív, aby se zapsali na startovací listinu a vyzvedli závodní čísla. Přihlásit se do závodu je možné ještě těsně před startem.

Dobré jídlo i pouliční umělci

Do Mariánských Lázní se nemusejí vydat jen sportovci. Na Hlavní kolonádě si mohou milovníci dobrého jídla vychutnat dobroty v rámci foodfestiválku. Gurmáni tak budou moci okoštovat americké hamburgery, mexické speciality nebo řadu ovocných limonád nebo nanuků. K tomu jim budou hrát pouliční umělci.

„Vystoupí zde řada umělců, jejichž velkou část bude v Mariánských Lázních možno vidět vůbec poprvé. Umělci jsou každoročně pečlivě vybíráni tak, aby program byl pestrý a neotřelý. Veškerá vystoupení proběhnou formou takzvaného buskingu, což je označení pro jakékoliv umělecké vystupování, ať už hudební, divadelní či třeba artistické na veřejných prostranstvích spojené s odměnou od veřejnosti,“ vysvětluje Elena Sorokina, PR manažerka mariánskolázeňského infocentra. Bližší program můžete nalézt ZDE.

Kulturní léto

Karlovarské kulturní léto stále pokračuje i o tomto víkendu. Fanoušci jazzu si přijdou v sobotu jistě na své. Od 17hodin je Tržní kolonádě připraven koncert Karlovarského symfonického orchestru. Jazz si budou moci lidé vyslechnout na kolonádě i v neděli, tentokrát od 18 hodin.

Neděle patří dětem. Karlovarské městské divadlo si pro ty nejmenší připravilo představení „Ferda mravenec“, začíná se v 15 hodin. Ve stejný čas můžete vyrazit se svými ratolestmi i na Thermal stage, zde jsou připraveny „Pověsti Vašeho kraje“.

V rámci programu nechybí ani workshopy ve Dvořákových sadech. V sobotu od 15 do 18 hodin je připravena opravdu netradiční podívaná, lidé si zde budou moci vyzkoušet skákací boty nebo takzvané pogo tyče. Poněkud bezpečnější bude náplň nedělního workshopu, který se zaměří na balónky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Tipy na víkend, Karlovy Vary, Kulturní léto, sport, Mariánské Lázně, divadlo, koncert, jídlo, festival, Karlovarský symfonický orchestr, MYDY, hudební skupina, vstupenka, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Koncerty, Krušnohorská padesátka nebo festival jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.