Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Novému bistru na Rolavě chybí bleskosvody, střecha a moderní název

Na karlovarském koupališti je dokončována stavba moderního stánku s občerstvením. Stavba za pět milionů korun již prošla kolaudačním řízením, potřebné razítko ale dostane, až budou stavební práce zcela ukončeny. Objekt je již vybaven gastro technologií a čeká se na mobiliář.

„Během kolaudačního řízení nebyly shledány žádné závady. Musí se ale dokončit pokládka střešní krytiny a namontovat bleskosvody, jinak nám hasiči nevydají potřebný souhlas s provozem,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Současně se střechou město zajišťuje mobiliář a na místě už je i gastro vybavení. „Bistro je vybaveno moderní technologií a žádný nájemce by tady neměl mít problém zajistit kvalitní občerstvení a servis pro návštěvníky,“ doplnila primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO)

Vzhledem k již započaté letní sezoně bude bistro v letošním roce provozovat společnost KV City Centrum, která má na starost celé koupaliště Rolava.  „Potřebná oprávnění máme. Musíme zajistit pouze personál a celý provoz rozběhnout. Očekávám, že budeme potřebovat zhruba šest lidí,“ doplnila Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City Centrum s tím, že termín otevření ještě není znám.

Znám není ani název bistra, který by měl být podle primátorky zajímavý, poutavý a neotřelý.

Náklady na stavbu bistra jsou pět milionů korun. Další milion stálo gastro vybavení a milion mobiliář. „Na příští a další letní sezony již budeme bistro pronajímat. Letos očekáváme, že až ho otevřeme, bude tady provozní doba od 10 do 21:30 hodin,“ dodala Simona Vránová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky bistro, koualiště Rolava, novinka, kolaudace, Karlovy Vary, Rolava, nábytek, ODS, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novému bistru na Rolavě chybí bleskosvody, střecha a moderní název  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.